vliegen met finnair?

We zijn er nog niet uit. Eind juli willen wij met ons gezin( 4 volw) voor 3 weken naar Thailand. Omdat we nog nooit gevlogen hebben wilden we rechtstreeks vliegen maar dat kost zo’n 970 euro per ticket. Bij Finnair ligt die prijs bijna 200 euro per ticket lager. Die 800 euro kunnen we goed gebruiken in Thailand. Bij Finnair moet je overstappen in Helsinki. De overstaptijd is 55 minuten. Is dat te doen?

Ben twee keer met Finnair naar Japan gevlogen, erg fijne airline. Toen wel een ruimere overstap, heen 2 uur, terug anderhalf. Maar ook 55 minuten zou normaal gesproken geen probleem mogen zijn, Helsinki is een lekker compact en efficiënt vliegveld. Enige nadeel is dat er uiteraard geen speling bij een onverhoopte vertraging is, en je dan alleen maar kan hopen dat je niet een dag moet wachten. Maar voor 800 euro zou ik die gok wel wagen.

Als je moet overstappen van het ene Finnair toestel, naar het andere Finnair toestel zal het geen probleem zijn.
Je gaat waarschijnlijk via de transit-procedure naar de volgende “halte”; je bagage zal doorgelabeld zijn en daar hoef je je niet druk over te maken.

Voor een overstap van een Finnair- naar een andere Finnair-vlucht is dit voldoende. Het wordt zo aangeboden in een ticket en is dus een gegarandeerde overstap.