visum

Ik lees berichten dat er biometrische gegeven nodig zijn om een visum te verkrijgen voor India. Verder dat je vanaf 28 april een afspraak moet maken voor de aanvraag.

Wie weet hoe de procedure werkt voor het aanvragen van een visum voor India?

Boerman

Wij zijn er door ervaring achter gekomen wat er allemaal nodig is om een visum te verkrijgen: veel formulieren, geduld en money.

De formulieren staan op de BLS site en je dient deze formulieren nauwkeurig in te vullen. Het zijn er nog al wat! Mocht je formulier niet goed zijn ingevuld of ontbreken er bepaalde formulieren, dan neemt BLS contact (via de mail of telefonisch).

Verder kun je er voor kiezen om af te reizen naar Den Haag zonder vooraf een afspraak maakt, maar dit betekent dat je veel geduld moet opbrengen. Er zijn namelijk behoorlijk veel wachtenden voor je. Beter is het om een afspraak in te plannen via de genoemde internetsite en binnen 1 uur sta je weer buiten.

Natuurlijk zijn er kosten aan verbonden en kun je ervoor kiezen om je paspoorten, nu met visa, via een koerier thuis te laten bezorgen. Wel makkelijk wanneer je niet in de buurt van Den Haag woont, anders kun je je paspoorten gewoon ophalen.

Binnenkort verwachten wij ons paspoorten voorzien van de benodigde visa.

Succes.

Groet,
Boerman