Visum voor long term vrijwilligerswerk Thailand

Hallo,

Weet er iemand wat voor visum je nodig hebt voor 2 jaar vrijwilligerswerk doen in Thailand?

Een non immigrant visum, is dat voor een jaar, kan het verlengd worden met nog een jaar?

Wil

je zal een non immigrant b moeten aanvragen omdat je officieel een werkvergunning nodig hebt voor vrijwilligerswerk.

Vraag je werkgever om het nodige papierwerk aan te leveren. Met dat papierwerk ga je naar de ambassade en vraagt een non-immigrant B visum aan, zoals Baco al aangaf. Als je dat hebt kun je in Thailand zelf een werkvergunning aanvragen. Je visum kun je na een jaar, weer met het nodige papierwerk, verlengen voor een jaar (extension).

Waarschijnlijk geven ze bij het Thais consulaat in Amsterdam geen (of in ieder geval niet makkelijk meer) een jaarvisum non-immigrant B meer. Of de Thaise ambassade in Den Haag soepeler is weet ik niet. Volgens consulaat zijn de regels kort geleden gewijzigd (hoewel dit nog niet op hun website stond) en krijg je een non-immigrant B single entry voor 3 maanden, dan werkvergunning in Thailand aanvragen en daar een verlenging van het visum regelen.

Klopt, non-immigrant voor een jaar is makkelijker te regelen in de omringende landen dan in Nederland. Maar dat is voor de TS niet zo handig, er van uitgaande tenminste dat het papierwerk van de werkgever in orde is. Anders moet de TS eerst weer naar een omringend land om visum te regelen.