Visa in Azie, info gezocht!

Hoi Allemaal,

Hopelijk kunnen jullie mij wat informatie hebben, ik heb namelijk verschillende vragen als het gaat om visa. Er is overal zo veel info te vinden dat het niet meer overzichtelijk is. Vandaar dat ik het hier maar plaats. :slight_smile:

Het plan is om in april 2012 voor een maand of 5 richting Azië te vertrekken en daar samen met mijn vriend rond te reizen. We willen daar de volgende landen bezoeken (in chronologische volgorde);

  • Thailand
  • Cambodja
  • Vietnam
  • (Misschien Laos)
  • China
  • Tibet
  • Nepal
  • India

Nu mijn vraag; Voor welke landen moet je je visum al in Nederland regelen, welke kunnen ‘on arrival’ verkregen worden en welke kun je eventueel bij een consulaat of ambassade regelen tijdens onze reis?

Alle info is welkom, dus als er verschil is tussen over-land binnen komen of via de lucht… Let me know!

Dit is een van mijn eerste vragen, maar er zullen vast nog vele volgen…
Tot dusver alvast bedankt!

Groetjes, Tamara

Ik kan je wel info geven, maar ik weet niet of het up to date is. Ik zou dus zeker de ambasades nog informeren!

  • Thailand. 60 dagen visum van te voren aanvragen, kosten weet ik niet
    On arrival via vliegtuig 30 dagen gratis
    on arrival via land 15 dagen gratis
  • Cambodja on arrival via vliegtuig 30 dagen 20 dollar en pasfoto
    on arrival via land 30 dagen 20 dollar geen pasfoto maar wel een ‘extra zakcentje’ voor de douane beambtes. Zo wilde ze van mij 1000 baht, ipv dollars dat was destijds 22 euro (dollar was toen 22 dollar). Maar ik stond erop dat ik met dollars kon betalen omdat dit ook stond aangegeven. Dit kostte me wel wat tijd…
  • Vietnam Van te voren visum geregeld in Nederland 60 euro via de post.
  • Laos on arrival 35 dollar en 2 pasfoto’s 2 dollar extra wanneer je tijdens de pauzes komt.
  • China van te voren visum geregeld kosten weet ik niet meer, moet wel op ambassade en kan niet per post
  • Tibet -
  • Nepal -
  • India van te voren via ambasade, destijds 6 maanden geldig, maar dit is veranderd!

Ik heb geen ervaring met aanvragen van visums in andere landen.
Maar vraag in ieder geval alles nog na!

veel plezier!

Als je in de landenfora van alle landen hierboven kijkt, heb je de info die je zoekt zo gevonden. Boven in het forum zit tevens een zoekfunctie :wink:

Tibet is geen land, maar wordt bezet door de Chinezen. Je kan in China of in Nepal een permit voor Tibet regelen, bijvoorbeeld in Chengdu of Kathmandu. Houd er rekening mee dat je in Tibet niet zonder gids mag reizen!

Het visum voor Nepal kun je tegen betaling aan de grens krijgen. De prijs varieert afhankelijk van de geldigheid van het visum.

O ja, je wilt wel erg veel landen aandoen in 5 maanden! Wil je alleen de hoogtepunten zien, of een klein deel, of het hele land? Dat laatste is namelijk niet mogelijk…

Ik zou zelf minstens 3-4 weken uittrekken voor Thailand, Vietnam, China en India. Cambodja kan eventueel in een week. Ik ben zelf slechts twee weken in Nepal geweest (vorig jaar) en ben toen niet verder gekomen dan de Kathmandu vallei. Als je een trekking wilt doen zou ik ook een maand uittrekken voor Nepal.

Laos is een geweldig land, maar ook daar kun je je makkelijk een maand vermaken.

Zie m’n website als je interesse hebt in mijn route/planning voor deze landen. (Ik ben alleen nog niet in India geweest…)

@ontheroad123; Thanks voor je info! Hier kan ik zeker wel even mee vooruit. Natuurlijk is enige research bij de ambassades nog nodig, maar nu heb ik in ieder geval een beetje een idee van hoe en wat!

@jenny; 5 maanden is misschien wat kort. Maar we willen alleen het noorden van Thailand (de rest hebben we al bezocht met een rondreis), en wat India betreft willen we ook alleen het noorden. Taj Mahal en vanuit Delhi is het weer goedkoop om naar huis te vliegen. Dat we Tibet niet alleen in mogen weten we inmiddels. We willen dan ook in China een tour boeken. Verder zijn het vooral hoogtepunten en kunnen we, als het spaarvarken het toelaat, altijd nog langer blijven. We hebben namelijk niks waarvoor we naar huis moeten (geen huis, geen werk, enz.) Hoelang en waarheen we in de landen willen zijn begint langzaam een beetje vorm te krijgen. Tegen die tijd zal er vast wel weer een post verschijnen mbt haalbaarheid!

Voor de prijs van een weekje Tibet, kun je elders in Azie ongeveer een maand reizen. Wellicht iets om mee te nemen in je planning?

Nog een tip wat Tibet betreft: je hebt Chinezen die tours door Tibet verkopen, en Tibetanen. In dat laatste geval blijf je in hotels die niet in handen zijn van de Chinezen (en de overheid), en steun je de bevolking. Voor mij dus een reden om bij een Tibetaan te boeken! (De prijzen zijn ongeveer gelijk.)

Ik weet het, Tibet is erg prijzig! Maar dit hebben we dan ook ingecalculeerd. We willen graag met de trein naar Lhasa en dan via de Friendship Highway naar Nepal.
In Thailand, Cambodja en Vietnam proberen we alles zo low-budget mogelijk te houden om Tibet een beetje te compenseren :wink:

Ik zie ineens een toegevoegd stukje tekst! :slight_smile: Het boeken van een tour bij een Tibetaan was inderdaad ook het idee. Je krijgt dan toch net wat andere info dan wanneer je met een Chinees op stap gaat. Hoe kun je dit het best aanpakken? Online boeken of zijn deze ook via een andere weg te plannen?

Hallo Springwoei, ik ken een specialist voor noord Thailand; je vindt hem op “Thailand Forum” en zijn naam is georgessiam; hij woont bijna daar ! en als ik me niet vergis, is hij al 63 keer geweest !
Groetjes
Sopirla