verhuizen naar Bali

Hallo allemaal, mijn naam is Iratxe.

Ik wil volgend jaar naar Bali verhuizen en daar 2-3 jaar gaan wonen.
Heeft iemand dat al gedaan? Waar kan ik het beste vragen welke documenten ik moet hebben?

Dank jullie wel,
Iratxe.

Hoi Iratxe,

In principe kun je daarvoor het beste contact opnemen met de Indonesische ambassade (zie: https://visa4indonesia.nl/types-of-visa/limited-stay/).

Als je echter geen baan hebt in Indonesië, of Indonesische familie, is het niet zo eenvoudig denk ik. Een uitzondering is als je ouder dan 55 jaar bent, dan is er de optie van het senior citizen tourist visa: https://visa4indonesia.nl/types-of-visa/limited-stay/purpose-of-visit-of-limited-stay-visa/.

Groeten,

Erwin

Dankje!! Top ik ga so bellen.
En ik heb nog een vraag. Ik heb een hond en een kat. is het mogelijk om met mijn huisdieren daarnaartoe te verhuizen?

Groetjes!

Naar Bali is niet toegestaan, zie: http://www.pettravel.com/immigration/indonesia-bali.cfm. Het verschilt in Indonesië per provincie/regio, maar voor de provincie Bali is het niet toegestaan om huisdieren in of uit te voeren.

Als je in de reacties onder dat artikel kijkt schijnt het sommigen toch wel gelukt te zijn, maar dat is dan denk ik via een onofficiële manier, bijvoorbeeld door via Jakarta te gaan en het huisdier dan mee te smokkelen over de weg en veerboot naar Bali. Dat lijkt dan echter wel illegaal dus ik zou me er maar niet aan wagen.

Ik heb bijzonder negatieve ervaringen met Windmill Forwarding. In juni 2014 zijn er door hen bij mij 52 colli opgehaald, waaronder een enorme doos met splinternieuwe fiets, ter verscheping naar Indonesie. Ik heb persoonlijk geholpen met inladen.
In oktober van dat jaar kwamen er 49 colli op mijn adres in Indonesie aan. Geen fiets, geen dozen met belangrijke documenten en andere zaken die voor mij grote waarde hebben.
Bij navraag bleek na eindeloos gehakketak dat de vermiste colli nooit bij Windmill op loods blijken te zijn aangekomen. Die zijn dus ergens tussen Alkmaar en loods zomaar verdampt. Windmill Forwarding houdt sindsdien vol dat ik betreffende colli zelfs nooit heb aangeboden! De colli zijn bij mij opgehaald door een koeriersdienst, waarvan Windmill Forwarding de naam niet wil prijsgeven. Gelukkig was de fiets verzekerd en ik heb enige maanden later aangifte van diefstal gedaan tegen deze naamloze koerier. Deze aangifte is gehonoreerd en de fietsverzekeraar heeft die schade vergoed. Naar de andere zaken kan ik gevoeglijk fluiten.
Windmill Forwarding is verder bij geen enkele branche-organisatie aangesloten, al spiegelt de website voor dat ze lid zijn van FENEX. Deze belangenorganisatie voor expediteurs meldt echter dat Windmill Forwarding niet terug te vinden is op hun ledenlijst.
Ik wil iedereen waarschuwen nooit in zee te gaan met dit onbetrouwbare bedrijf!