Van Victoria Falls richting het Zuiden

Hoi!

Wij willen van de Victoria falls naar Kaapstad rijden met een 4x4. We zouden dan bij de Vic Falls starten en dan via Botswana en Namibië naar beneden rijden.

Wat we heel graag willen zien in Noord Botswana zijn de zoutvlaktes, Chobe National Park en de Okavango Delta. Maar nu ben ik een beetje aan het puzzelen hoe we het beste kunnen rijden. Hoe kunnen wij het beste rijden vanuit de Vic Falls? Is het mogelijk om door het Chobe Nationaal Park heen te rijden, dan naar de Makgadikgadizoutvlakte? En vanuit daar via de Okavango Delta naar Namibië?

Of zijn er nog andere zoutvlaktes in de buurt van Chobe National Park die we kunnen bezoeken ipv de Makgadikgadi?

Alvast bedankt!

Je kunt binnendoor door het Chobe Nat Park naar Maun rijden, maar dat is wel een avontuur. Onverhard, nauwelijks bewoning en services. Je moet permits regelen. Wij hebben het niet gedaan en zijn over de hoofdweg vanaf Kassane naar Nata gereden. Vanuit Nata kun je de Sua Pan in het Nata Sanctuary bezoeken. Vanuit Nata loopt een hoofdweg naar Maun. Aan deze weg, de A3 ligt Gweta, van waaruit je de Makgadikgadi kunt bezoeken. De A3 lag er slecht bij toen wij erover reden (juni 2017), maar wellicht is dat nu beter. Qua tijd ben je buitenom minder tijd kwijt dan binnendoor.

Zie ons reisverslag op couvreur.home.xs4all.nl

Ohhh dankjewel! Dan denk ik dat we beter buitenom kunnen rijden. En genoeg moois te zien overal dus ook via die weg zodat we dan andere dingen kunnen bezichtigen. Groetjes

Vanuit Kasane dwars door Chobe, Savuti, Moremi naar Maun rijden is wel véél mooier dan er via het asfalt omheen rijden hoor. Als je toch een 4x4 huurt, zorg dan dat die ook een daktent e.d. heeft en boek een paar campings onderweg. Het is wel echt 4x4 rijden hoor door zand en water, maar dan zie je wel heel veel natuurschoon!

Met warme groet vanuit de bush,
Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
www.zazaoetravel.com

Sent from my SM-G930F using Wereldwijzer mobile app

Okee dankjewel voor deze tip! Zullen beide opties even overwegen, ligt natuurlijk aan welke wagen we huren. Kunnen we ook bij Zazoe een wagen huren?

Nee, sorry, wij verhuren geen auto’s. Wij doen zelf zaken met grote, betrouwbare verhuurders zoals bijvoorbeeld Bushlore en Britz.

Met zonnige groet,
Natascha Snelder
ZaZoe Xperience

Oke bedankt.

Sent from my SM-G920F using Wereldwijzer mobile app

Hoi hoi,

Alle info is boven al gezegd :slight_smile:
Zelf hebben we een trip gedaan van Belgie naar Zuid Afrika met de wagen en hebben onlangs een boek gepubliceerd hierover met allerhande info over visa, malaria, campings, do’s en don’ts,…
Mocht je interesse hebben, hij is te koop via Amazon

of rechtstreeks via ons daar er helaas geen Amazon in Belgie of Nederland is…

In ieder geval, super veel plezier op jullie trip!

Groetjes,
Eef en Dries