Van mongolie naar china reizen

Wij willen van de zomer (juli) met de transmongolie express van moskou naar ulan bataar (mongolie) reizen.
Maar willen dan doorreizen naar china. Ik heb gehoord dat er weinig openbaar vervoer is in mongolie, maar is dit toch mogelijk?

Natuurlijk is dat mogelijk! Je moet er alleen voor zorgen dat je op tijd bent met het boeken van je tickets, zeker rondom het Nadaam Festival.

De makkelijkste optie is om vanuit UB per trein naar China te reizen. Dit is een rechtstreekse trein (de Trans Mongolie Expres ;)), welke onderweg nog een paar keer stopt.

Mocht deze trein vol zitten, dan is er een optie om met verschillende stoptreinen richting China te trekken. Schijnt niet aan te raden te zijn, omdat het lang duurt en er niet altijd plek is.

Voor het reizen binnen Mongolie kan ik je aanraden met een aantal andere reizigers een jeep met chauffeur/gids te nemen. Bussen rijden alleen tussen de steden en niet langs bezienswaardigheden, en bovendien gaan ze maar een paar keer per week.

En een tour door de Gobi is eigenlijk iets wat je echt niet mag missen!!!

de transmongolie route is moskou-Ub-beijing
je kunt de trip al vantevoren boeken met een tussenstop (zolang als jij wil of je visum het toelaat) in UB of je boekt het tot aan UB, maar de enige mogelijheid met de trein die je dan hebt, is of terug naar Irkutsk, of door naar Beijing, dus dat komt ophetzelfde neer…

er zijn heel veel (dure) opties om mongolie zelf te verkennen.
er is ook een hop-on hop-off systeem, maar dat is erg duur. gewoon een jeep huren en lekker gaan waar je wilt…