Treinreis Istanbul - Teheran

Hallo,

Binnenkort gaan wij naar Iran op vakantie, de voorbereidingen (en voorpret) zijn begonnen.

Het lijkt ons een mooie reiservaring om vanuit Istanbul met de trein naar Iran te reizen, echter is ons onbekend of deze trein weer rijdt - volgens seat61 rijdt deze trein op dit moment niet, op andere sites lees je hier niks over. Weet iemand de status van deze treinverbinding?

We hebben in totaal 5 weken vakantie, vanaf Iran zullen we met de ferry naar Dubai reizen om daar nog een kleine week te verblijven. hoe het nu lijkt hebben we 3,5 tot 4 weken in Iran en 1 week Dubai. Vrijwel alles willen we met het openbaar vervoer doen.

Hartelijk bedankt,
Erwin

Volgens Seat61 rijdt de Istanbul<->Teheran-trein nu überhaupt niet, ivm de spanningen in Oost-Turkije. Wel jammer, want het schijnt een prachtige treinreis te zijn!

Hoi, ik heb de reis in 2014 gemaakt, maar ben toen vertrokken vanuit Ankara. Het had toen te maken met het feit dat het station in Istanbul werd ge- of verbouwd en vertrek vandaar niet mogelijk was.
Het zou kunnen dat de trein nu inderdaad niet rijdt in verband met de spanningen, maar je gaat over het Van meer per veerboot en dan Iran in en dat ligt toch wel wat noordelijker dan het gebied waar de ellende op dit moment is. Kijk gewoon even op de site van de Turkse Spoorwegen, daar staat het vast op. Het is een fantastische reis, met zang en dans op de boot en een heel gemoedelijke sfeer in de trein door een prachtig gebied.