Transport op Sint Maarten

Om op Sint Maarten van A naar B te komen zijn er verschillende vervoersmogelijkheden:

**Auto: **De auto is het meest voorkomende vervoersmiddel. Er zijn er dan ook veel. Langzaam rijdend verkeer en opstoppingen zijn aan de orde van de dag. Echter, het zijn niet de ellenlange files, zoals we die in Nederland gewend zijn. Op enkele uitzonderingen na sta je nooit langer vast dan 10 tot 15 min. De wegen zijn niet al te best al kan het vele malen erger in vergelijking met sommige andere Caraibische eilanden. Verwacht enkele rijbanen, af en toe een gat in of een steen op de weg. Parkeren kan een probleem zijn, vooral in Philipsburg en Marigot.

**Motor: **Er zijn redelijk wat motoren op de weg al zou je er meer verwachten. Voordeel is dat je langs de opstoppingen kunt rijden, maar dan wel slalommend, omdat er nooit veel ruimte is. Helm verplicht en een stevig slot is aan te bevelen…

**Scooter: **Hiervoor geldt hetzelfde als voor de motor hierboven. Voorzichtigheid is gewenst. Zand of stenen op de weg kunnen van het rijden op een scooter soms een hachelijk avontuur maken. Helm verplicht en een stevig slot is aan te bevelen.

**Fiets: **Niet veel fietsers te zien hier. Zal te maken hebben met de warmte, de heuvels en het feit dat automobilisten over het algemeen geen oog hebben voor fietsers. Als je al een fietser ziet zijn het meestal wielrenners of mountainbikers. Een stevig slot is aan te bevelen.

**Taxi: **Op drukke plekken is meestal wel een taxi te vinden. Op minder drukke plekken moet je het geluk hebben dat er net één voorbij komt. Een telefoonnummer bij de hand hebben is zo gek nog niet. De taxi’s rijden volgens vastgestelde tarieven Zones & Rates - The St. Maarten Dutch Taxi Association
**
Bus: **Busvervoer bestaat grotendeels uit mini-vans die volgens vaste routes langs de hoofdwegen rijden. Langs de weg kan je ze wenken en afhankelijk van de afstand betaal je 1 of 2 dollar. Als je er uit wilt roep je hardop “stop”. Verblijf je niet langs de hoofdweg dan zal je altijd een stukje moeten lopen.

Er is geen trein op Sint Maarten.