Tips voor vakantie op Sint-Maarten

Goeiemiddag allemaal,

Eind deze week vertrekken we voor 12 dagen op vakantie naar Sint-Maarten. Momenteel zijn we bezig met uit te zoeken waarmee we deze dagen zoal kunnen vullen, en daarbij zijn een paar vraagjes opgekomen.

Het eiland verkennen doen we best per huurauto.
> Tips waar we (voor een redelijke prijs) een wagen kunnen huren, bij een betrouwbare partner, die technisch goed in orde is?
> Hoeveel dagen hebben we nodig om het eiland te verkennen?

Per boot naar Anguilla?
> Iemand wat ervaring met een boottrip naar Anguilla? Wat is er zoal te zien op dat eiland? Is het de moeite van de trip waard?

Eilandhoppen op Saba
> We zouden graag per vliegtuig een dagje naar het hoogste punt van Nederland willen reizen. Tips hoe we dit kunnen aanpakken zijn absoluut welkom.
> Welke maatschappijen vliegen naar Saba?
> Hoe pakken we de verkenning van het eiland aan? Hebben we ter plekke bv. wandelschoenen nodig of niet?

Alvast bedankt voor jullie tips!

Ik zie je posting net pas dus jullie zijn er al, neem ik aan. En daar zullen veel vragen al beantwoord zijn. Naar Saba vlieg je met Winair. Ben er een paar keer aangekomen maar de landing is elke keer weer een speciale ervaring.Zelf zou ik voor Mont Scenery wandelschoenen aan doen, het is een flinke klim via een wat onregelmatige trap. Ik zou en taxi nemen naar het beginpunt van de klim. En nu maar hopen dat er op de top geen wolken hangen, wat nogal eens gebeurt.
Over autohuur kan ik je niet wijzer maken, we verbleven altijd bij vrienden die er wonen.
Anguilla vond ik zelf niet bijzonder. Leuk is wel de haven aan de Franse kant. En het eilandje Tintamarre.
Ik weet niet of Pieter en Miriam Bakker al weer varen http://www.sailholiday.com/ Mocht je ze spreken, doe dan de groeten van Willem die een achtdaagse trip vanaf Union Island met ze maakte en later de sunset cruise op Sint Maarten. Noem het woord Schuttevaer maar, dan weet hij het wel weer.
Aan de Franse kant is Orient Bay een leuk strand met in de buurt de Butterfly Farm https://www.facebook.com/TheButtrrflyFarmSXM/
En wel grappig is het St. Maarten museum https://www.tripadvisor.nl/Attraction_Review-g147347-d147506-Reviews-St_Maarten_Museum-Philipsburg_Sint_Maarten_St_Martin_St_Maarten.html
Maar wellicht ben je al ruimschoots voorzien, fijne tijd en let vooral 's avonds op.