Torres del Paine - Base de las Torres / Los Glacieres National Park - Laguna de los Tres

Hallo!

Wij willen naar Patagonie reizen en hebben in september vakantie. Op foto’s zien we dat het groene meer van Base de las Torres (Torres del Paine) en de blauwe meren van Laguna de los Tres (Los Glacieres National Park) in die maand volledig dicht gesneeuwd dus wit zijn. Misschien dat wij onze vakantie kunnen verzetten naar eind oktober. December is helaas geen optie.

Vanaf welke maand (begin, midden, eind) kunnen we er vanuit gaan dat de kleuren van de meren weer goed zichtbaar zijn?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Groeten Judith

Oktober/november is inderdaad beter, grotere kans op een sneeuwvrij zicht op de meren die jij noemt. De trektochten die wij aanbieden in bijvoorbeeld El Chaltén zijn operatief vanaf 15 oktober t/m eind maart.

Als je Torres del Paine ook wilt doen moet je hoe dan ook overnachtingsplek regelen, of op camping, of in de berghutten. Ook is het nog onzeker in hoeverre de Chileense organisatie van de nationale parken het blijft toestaan dat de bezoekers zonder gids het park kunnen bezoeken, daarover zal binnenkort een besluit vallen en het kan dus zo zijn dat trekking met gids verplicht wordt.

Enjoy Patagonia, groet,

Jan

Wij hebben begin Nov 2016 El Chalten gedaan. Dan is het midden lente, maar kan het weer nog altijd makkelijk omslaan van warm zonnig naar regen/veel wind in dezelfde dag.

Perito Moreno Gletsjer kan je ook een ijs trekking doen. Heel leuk (niet goedkoopste) en uniek.

http://www.riceandfriesadventures.com/perito-moreno-glacier-ice-trekking-in-el-calafate-argentina/

Torres del Paine waren we midden november, dat is beetje hetzelfde, kan zelfs nog sneeuwen. Sommige plaatsen in het park (bvb French valley) hebben nog sneeuw. Wij hebben het met eigen camping gedaan, is echt super om te doen !

http://www.riceandfriesadventures.com/hiking-in-torres-del-paine-national-park-how-to-prepare/