Tips Voor St Petersburg

Hallo ,

Is er iemand onder jullie al naar St Petersburg geweest voor een verlengd weekend? Ik ben namelijk een citytrip naar deze mooie stad aan het plannen, en had graag wat meer info gehad over

  • Hotels
  • Bezienswaardigheden
  • Openbaar vervoer
  • Veiligheid in de stad :ph34r:
  • Goedkope vluchten

Mogelijk zou ik het combineren met een paar dagen Helsinki

Bedankt voor feedback

Dat is niet veel info!

ik heb afgelopen jaar vrijwilligerswerk gedaan in rusland met de bouworde http://www.bouworde.nl

WE zaten in een plattelandsdorpje, Lezye vlakbij Sint Petersburg. We hebben drie weekeinden in Sint Petersburg verbracht en het is een geweldige stad, waar veel te doen is en te zien.

Natuurlijk de Hermitage. Als je van kunst houdt heb je alleen al aan de hermitage aan een weekeind niet genoeg.

Daarnaast de Nevski prospekt, vele kerkjes, buiten Sint Petersburg de paleizen in Tsarskoe Selo en Peterhof. Die ook echt de moeite waard zijn.

openbaar vervoer: pak de metro, erg goedkoop en de stations zijn erg mooi. Wel niet zo mooi als Moskou die daarom bekend staat, maar het komt er toch wel heel dichtbij. Daarbij is het de diepste metro ter wereld.

Qua veiligheid is Sint Petersburg net zo veilig als andere grote steden. In Amsterdam moet je ook niet s’avonds laat in een steegje met je portemonne in je hand gaan rondlopen.

Waar je wel op moet letten is de politie, maak geen foto’s van stations, metrostations en al helemaal niet in de metro. Wij kregen daarvoor een boete.

Sint Petersburg is zeker de moeite waard
Kijk ook eens op mijn site http://members.chello.nl/j.m.veen
voor foto’s van rusland en sint petersburg