Tips voor de route Melbourne-Adelaide-Sydney

Hallo,

Wij gaan het volgend jaar een lange reis maken in Oceanië waaronder ook 21 dagen Melbourne-Adelaide-Sydney. Dit alles met een camper. Wie heeft er nog leuke tips voor ons? De plaatsnamen geven dus de echte rijroute aan. Vliegen namelijk van Nieuw Zeeland naar Melbourne!

Desiree, kun je allereerst even zeggen wanneer je de trip gaat maken? Dat kan voor de route veel uitmaken.
Groet,
Willem

Hoi Willem, we zijn er van 7 maart tot en met 26 maart 2016

Willem, voor jou info, we gaan de volgende reis (totaal) maken ; 30 januari aankomst in Christchurch, 31 januari vertrek met de camper. Eerst het Zuidereiland, daarna het Noordereiland. 6 maart vliegen we dan van Auckland naar Melbourne, waar we dan 21 dagen met de camper hebben om via Adelaide in Sydney te komen. Daar verblijven we dan tot 29 maart waarna we op de Celebrity Milennium stappen om naar de Fiji-eilanden, Frans Polynesië en Honolulu Hawaï te varen. Dan is het ondertussen 15 april en verblijven we nog 5 dagen op Hawaï. Van daaruit vliegen we dan weer terug naar Nederland.

Ik zou zeggen maak twee lussen. Een van Melbourne naar Adelaide langs de kust heen en via de Grampians, Bendigo/Ballarat terug. En dan Melbourne - Sydney evt via de Snowy Mountains. Maar het wordt een kwestie van strak plannen als je inderdaad tot Adelaide wilt.
Heel grof: Melbourne - Mount Gambier via Great Ocean Road, Meningie, Tailem Bend, Adelaide, Keith, Horsham, Halls Gap, Ballarat, Melbourne, Bairnsdale, Omeo, Thredbo, (Mount Kocsiuszko hoogste punt van Australië) Bega, Sydney (evt via Canberra).
Wellicht moet na Bairnsdale de kust blijven volgen vanwege de temperaturen in Thredbo ( Thredbo Village - climate, averages and extreme weather records) maar de Snowy Mountains zijn wel eens wat anders.

Noteer/google voor het Noordereiland van Nw Zeeland White Island. Voor ons een van de indrukwekkende hoogtepunten.

Probeer voor Australië een dagplanning te maken, misschien kom je er dan zelf achter dat je het westelijke deel wat moet inkorten. Great Ocean Road, Mount Gambier/Mt. Schank, Grampians. Melbourne is ook leuker dan Adelaide, het rondje om St Phillip Bay met oversteek Sorrento Queenscliff is ook anders dan anders.
Kijk maar eens en kom dan met verdere vragen. Zijn de campers al gehuurd?

Groet,

Willem

1 like

Willem,

Alvast bedankt! We gaan alles eens op ons gemak bekijken en komen zeker nog bij je terug! Ik heb even snel op jullie dit gekeken, man wat mooi dat jullie zoveel gereisd hebben! We hebben de Campers al geboekt, Cheapa Campa Berth 2 . Ook alle vluchten en de cruise zijn al geboekt.