Tips over Amazone zijn welkom!

Hola!

Wij zijn op dit moment in Medellin, Colombia.
We zijn er over na aan het denken om naar de amazones in Leticia te gaan. Het is duur maar aan de andere kant denken we het is een ones in a lifetime experience…
Toch willen we graag wat info van iemand die er al is geweest. Welke touroperator heb je gehad, goede en slechte ervaringen.
2de vraag is eigenlijk, omdat we in Colombia begonnen zijn en verder gaan reizen naar Ecuador, Peru, Bolivia, waar je ook Amazones hebt, is het, het geld waard om naar Leticia te gaan? Of kunnen we beter wachten? Het schijnt dat de amazones in Colombia zo veel anders is dan in bijv. Peru omdat in Peru de amazones nog al hoog liggen…

Graag info, tips of iets anders. Alvast bedankt!

Groetjes Rutger en Ellis

Misschien dat jullie er inmiddels al zijn (geweest), maar zo niet: wat verstaan jullie onder duur?

Voor 4 dagen Manu in Peru ben je minimaal 250 dollar kwijt (dat was begin januari, regentijd, nu in het hoogseizoen waarschijnlijk wel richting de 400 dollar). Van de 4 dagen vanuit Cuzco ben je 2 dagen onderweg (heen en terugreis), en zit je feitelijk nog aan de rand van Manu Nationaal Park, wat wel bekend als een van de meest ongerepte en ontoegankelijke delen van het Amazone gebied. Ga je dieper het gebied in (vanaf 7-daags) kost het gauw 800 dollar. Vanuit Puerto Maldonado zijn vergelijkbare Amazone tripjes te maken, misschien iets goedkoper, maar niet veel.

Een goedkopere optie is Rurrenabaque in Bolivia (vanuit La Paz). Vandaar kun je naar Madidi Nationaal Park (heel goed vergelijkbaar met Manu), of naar de Pampas, tropische wetlands, waar je (in tegenstelling tot in puur regenwoud) wel veel dieren ziet. Is enigszins vergelijkbaar met de Pantanal in Brazilië.

In Ecuador heb je ook ongetwijfeld nog mogelijkheden om de Amazone te bezoeken, maar daar ben ik niet naar de Amazone geweest.

Ik ben ook niet in Leticia geweest, en het kan heel goed wezen dat het anders is dan andere delen van de Amazone, maar zoveel anders? Wie zegt dat? Tropische bossen zien er allemaal redelijk vergelijkbaar uit, veel groen, grote rivieren en lekker op temperatuur. Het Amazone gebied in Peru en Bolivia ligt voor het grootste gedeelte minder dan 200 meter boven zeeniveau. Manu en ook Madidi liggen voor een deel ook in het overgangsgebied naar de Andes. Als je vanuit Cusco naar Manu rijdt, daal je 3000 meter af door het nevelwoud de Amazone in, wat erg mooi is.

Ben benieuwd wat ze in Leticia voor een Amazone trip vragen en wat ze daar voor bieden. Is het niet vooral de reis er naar toe die het duur maakt?