Tip voor hotel in Dubai

Wij komen in de nacht aan in Dubai en blijven dan 2 nachten in Dubai, 1,5 dag.

Iemand een tip voor een leuk en betaalbaar hotel in Dubai?

Hallo Sabbie…er zijn heel wat leuke en betaalbare hotels in Dubai.
Je hebt kamers vanaf 50-60 euro, 3 sterren, tot oneindig. Het ligt eraan in welke buurt je wilt zitten, rustig, levendig en welke activiteiten je wilt ondernemen. Wat wel belangrijk is dat er een metrostation op loopafstand is, de afstanden zijn ver en het verkeer is enorm
druk. Met de metro ben je snel en goedkoop, dagkaart is 17 dirham (3.40euro) door heel Dubai.
Als je dat ongeveer weet kan ik je wel namen geven. Groeten, Bettina

Hi Bettina,

Dank voor je reactie.

Ik zou graag in het oude Arabië willen zitten, Al Hamriya? Vanuit hier dan overdag het hoogste gebouw, Khalifa, bezoeken etc. en 's avonds genieten van de sfeer, langs de Creek lopen en ergens wat eten en nazitten met een waterpijp.
Wij zagen XVA art en Orient Guest house maar deze zijn voor november net iets te duur voor ons.

Ben benieuwd wat voor tips je hebt.

Hoi Sabbie, helaas, november-december dat zijn de duurste maanden, dan zijn de temperaturen aangenaam, veel activiteiten
en bomvol toeristen.
De buurten rond de Creek zijn inderdaad authentiek en gezellig om rond te struinen, overdag en ’ avonds.
Als je shisha wilt roken dan is Dubai Marina ook erg leuk, alle restaurants hebben terrassen en shisha’s en je zit aan de jachthaven tussen de mooi verlichte wolkenkrabbers.
Je hebt nog tijd om een hotel te boeken dus doe dat paar weken van te voren, er is zoveel keus en aanbod.
Boek je bv via booking.com met een smartdeal dan heb je al een goed en leuk hotel 300-350 dirham (60-70e). Daar komt nog 16% tax bij en iets van 20dirham toeristenbelasting per kamer per nacht en ontbijt is meestal niet inbegrepen.
Dat zijn dan wel de normale hotels 2 a 3 sterren, bv Ibis Deira, City Max…De Arabisch getinte hotels zoals Arabian Courtyard en die jij al noemde
die zijn een klasse duurder.
De tickets voor de Burj Khalifa zijn tot 30 dagen van te voren te boeken, het is aan te raden dit online te doen wegens grote drukte.
Met name de populaire tijden zoals zonsondergang zijn snel uitverkocht. www.burjkhalifa.ae
Boek ook niet de eerste tijd want in de winter heb je dan kans op zandmist. Persoonlijk vind ik 10.30/11.00uur een goede tijd, daarna heb je volop tijd om de Dubai Mall in te gaan met de waterval, soukh, aquarium, schaatsbaan etc… Buiten is de fonteinshow rond 1300-1330 uur.
Succes! Groeten, Bettina

Dank voor de tips.