The Top End, het avontuurlijke noorden van Terra Australis

Mensen die zich een weg zoeken van Alice Springs, in het hete hart van het Australische continent, naar Darwin, in het tropische noorden, bereiken hun bestemming met een glazige blik op hun gezicht, de ogen gefixeerd op wat er zich honderd of tweehonderd meter verder afspeelt.

                        Dat is wat de hypnotiserende rit van 1.500 kilometer over de  pijlrechte Stuart Highway, doorheen de stoffige vlaktes van de Tanami  Desert, met een mens doet. Af en toe springt er een kangoeroe voor je  neus, maar dat is zo ongeveer het spannendste wat er onderweg kan  gebeuren. Alles is fel, wit zonlicht, en stof, véél stof.

Vanaf kilometerpaal 1.200 zie je het landschap veranderen. De bush wordt groener, de temperatuur en de vochtigheidsgraad stijgen zienderogen, en hier en daar duiken termietenheuvels en palmbomen op: welkom in de savanne. Net voor Darwin kom je af en toe een airstrip uit de Tweede Wereldoorlog tegen: verweerde, gebarsten lappen asfalt die de Amerikaanse luchtmacht gebruikte als basis in hun strijd tegen de beruchte Japanse Mitsubishi Zero-vliegtuigen.

Lees verder bron: [De Standaard.be

http://1.standaardcdn.be/assets/images_upload/2016/01/13/top12.jpg](http://www.standaard.be/cnt/dmf20160113_02065280)

Kan ik in 1 dag Darwin bekijken? we vertrekken van daar op een outback tour namelijk. Het lijkt mij niet een hele boeiende plek.

Dat klopt, Darwin is niet al te boeiend. De Mindil Beach Sunset Market zijn wel erg leuk, als je er op de juiste dag bent (donderdag of zondag) En dit vonden we een leuke attractie: https://www.tripadvisor.com.au/Attraction_Review-g255066-d668986-Reviews-Indo_Pacific_Marine-Darwin_Top_End_Northern_Territory.html

Een aanrader in Darwin is
Museum & Art Gallery of the Northern Territory Dit verrassende museum heeft een uitgebreide collectie Aboriginal Art, natuurhistorie, maritieme archeologie en Sweetheart - een enorme krokodil- in haar collectie.

Museum and Art Gallery ligt zo’n drie kilometer ten noorden van het centrum van Darwin aan de Fannie Bay. Wanneer je erheen gaat lopen heb je een mooie wandeling langs of door de Botanic Garden van Darwin.