Thailand individuele rondreis

Hoi,

wij gaan binnenkort rondreis met trein, bus, boot, vliegtuig maken door geheel Thailand.

Heeft iemand suggesties over:
-autohuur (Bngkk-Ch Mai),
-waar trein en bus kaarten te regelen,
-waar/ welke hotels (3 a 4 sterren) te regelen.

-Beter/goedkoper lokaal of hier te regelen?

-Ook nog suggesties voor bezienswaardigheden, excursies?

Route: pattaya, bangkok, Khao Yai, Phitsanulok, Chiang Mai, Mae Hong Song, Ko Samui, Phuket

Alle info is welkom.
Alvast bedankt.
Jos & Victoria

Zodra je thailand binnen komt zul je een aantal balie’s te zien krijgen die een hotel voor je kunnen regelen.
Je bent aanzienlijk goedkoper uit als je de eerste dag zelf het hier al regelt. De bangkok post heeft een speciale site waar je redelijke hotels kunt boeken en reserveren.

In de meeste hotels is vrijwel altijd een uitje te regelen en aldaar kun je ook de bustickets regelen. Soms is dat het openbaar vervoer andere keren kan dat een minibus die je deeld met andere toeristen uit andere hotels. Minibussen kosten in de regel zo’n 100B ofwel 5 guldens voor een rit van 2 of drie uur. Daar staat wel tegenover dat je vaak naar een hotel gedirigeerd word waar je een kamer kunt boeken. Meestal de budgethotels voor een paar dollar per nacht.
Kom of ga je van chang mai naar het zuiden neem dan de nachttrein , dat is een belevenis op zich. In de middenklasse hotels kun je vaak een ticket laten regelen. Mocht je in een budgethotel zitten, dan zul je het zelf moeten doen op het station. Doe dat wel een paar dagen van te voren. Het liefst zo vroeg mogelijk.
En een tip: sla pattaya over, want dat is letterlijk een grote verzuurde onvriendelijke hoerenbende.

goede reis.

Thanks a lot voor je informatie!!!
;D

Sawadii khrap,
Als je een paar euro’s over hebt, koop dan een lonely planet en pluis die is door. Heel handig. Sluit me bij andy aan wat betreft pattaya. Wel interresant is kanchanaburi. Ohhh en jeullie moeten echt de massaman kurry proberen, echt geweldig lekker. Veel plezier in Thailand en yin dii!!!

Jullie gaan echt een onvergetelijke tijd te gemoed enne…VERGEET DE FULL MOON PARTY NIET!!!

liefs Jewel

Heerlijk land om zelfstandig in te reizen. Wij hebben zelf een aantal jaar geleden Bangkok, Chiang Mai, Mae Hong Son, Ayutaya, Kanchanaburi en Koh Samui bezocht. Vooral Mae Hong Son is heerlijk om in de natuur te wandelen, andere plaatsen zijn ook heel leuk en ook toeristisch. Wat dat betreft hoef je je geen zorgen te maken over accommodatie, lodges genoeg. Jij hoeft niet te zoeken, de ‘proppers’ vinden jou wel. Als je zelf een beetje een bedrag in je hoofd hebt wat je kwijt wilt aan accommodatie kan je meestal wel een goede deal sluiten. In Koh Samui kan je van alles aantreffen. Wij zaten zelf voor zo’n 2 Euro per nacht in een heerlijk bungalowtje aan een bijna verlaten strand, je kunt ook kiezen voor een super de luxe hotel bij een druk uitgaansgebied. Keuze genoeg, op de boot er naartoe zijn er al proppers, gewoon jezelf goed voor laten lichten. Overigens hebben wij daar een duikcursus gedaan, heel gaaf om te doen daar! Wij hebben in Chiang Mai een auto gehuurd en dit is absoluut een aanrader om het gebied in het noorden te verkennen, de vrijheid die je met een auto hebt is met het ov niet te evenaren. Je moet wel een internationaal rijbewijs hebben en een paar stalen zenuwen want het verkeer is nogal chaotisch. Wij hebben een kapotte auto ervaren tijdens onze reis maar we kregen meteen een andere, wat dat betreft ook een goede ervaring. Er zijn voldoende verhuurders, rondshoppen is handig. Openbaar vervoer is overigens ook absoluut lachen! Wellicht iets chaotischer dan wat we gewend zijn maar goed te doen. Vanuit Bangkok kun je gemakkelijk de trein naar Chang Mai nemen. Gewoon kaartjes aan het loket kopen of als je met de bus gaat in de bus vragen. Dit is het goedkoopst en ook een leuke ervaring erbij. Thailand is ook wat dat betreft prima georganiseerd, heel anders als bv. India. Heel veel plezier!!! Het is een prachtig land en ik weet zeker dat je er van zult genieten.