thailand in november

Wij willen in november voor het eerst naar Thailand. Eerst een paar dagen Bangkok en omgeving daarna door naar Phuket. Nu lees ik hoofdzakelijk dat de beste periode om te gaan is vanaf november, maar op sommige sites staat ook december. Wij willen waarschijnlijk van 3 t/m 18 november. Kunnen we dan op een droge vakantie rekenen? Als het aan het einde van de dag een uurtje of 2 regent vinden we dat niet zo erg, zolang we maar niet het risico lopen dat het dagen regent. Wat is wijsheid? Is 3 t/m 18 november goed qua weer? Of kunnen we beter een week later gaan?

Petra

Normaal gesproken is november goed. Echter de afgelopen maanden is het weer erg ongebruikelijk geweest, dus je weet het nooit.

Oftewel, statistisch gezien is de periode dat jullie willen gaan bijzonder gunstig: goed weer, niet te warm, weinig tot geen regen en vooral, niet te veel toeristen.

Jammer genoeg is het weer van de laatste maand(en) druk bezig om alle statistieken om zeep te helpen en voorbeelden hiervan vind je overal in de Wereld.

Voorbeeld: Nederland het warmste Europese land in het paasweekend. Je hebt gelijk hoor de statistieke van de afgelopen jaren kunnen het grijze archief in alles is aan het veranderen. Maar goed ‘‘normaal’’ gesproken zijn november,december en januari hele mooie (maar drukke) maanden voor Thailand.