Stranden van Brazilië

Op je Havaianas over Copacabana Strand flanerend, zo begin je je reis op een typisch Braziliaanse manier. Brazilianen zijn gek op strand. Je kunt de overweldigende natuurgebieden daarom prima combineren met een van de ontspannen stranden.

Fernando de Noronha
De paradijselijke eilandgroep Fernando de Noronha, ligt op 1 uur vliegen van het vasteland. De meeste reizigers trekken naar Salvador voor ze naar het strand gaan, maar sla Olinda niet over; een stad met Nederlandse roots waar je op elke hoek een Kodak moment hebt. De barokke kerken steken af tegen een blauwe oceaan. De Fernando de Noronha eilanden staan ook wel bekend als een van de beste duikspots van Brazilië. De kleurrijke riffen worden bewoond door tropische vissen, dolfijnen, barracuda’s en zeeschildpadden. Uniek is de dolfijnbaai waar je op gezette tijden (het hele jaar door!) honderden dolfijnen langs ziet zwemmen. Geen duikliefhebber? Tussen november en mei leggen alle zeeschildpadden hun ei hier op het strand. Ook de verlaten baaien met witte stranden en kronkelende wandelpaden maken een verblijf hier meer dan aangenaam. Volgens veel reizigers een van de mooiste plekken op aarde, en een hele goede ontspannen afsluiting van de Brazilië reis.

Fernando de Noronha.jpg
Bahia schildpaddenstrand – Itacimirim
Ooit strekte de jungle van de Amazone zich helemaal uit tot in Bahia. Her en der zul je nog wel stukken van de jungle terugzien, maar tegenwoordig is de kust vooral bekend vanwege de rustige vissersdorpjes. Zo een dorpje is Itacimirim. Het ligt ongeveer op een uurtje rijden van Salvador en 5 minuten van het bekendere Praia do Forte. Het strand van Itacimirim is breder en rustiger en het doet een stuk kleinschaliger aan. Je hebt hier geen grote resorts, maar pousada’s direct aan zee waar het strandleven heel gemoedelijk is. De drukte is zo op te zoeken, maar schommelend in je hangmat is dit misschien wel precies de plek waar jij wilt zijn. Deze stranden kun je combineren met opzwepend Salvador. Nergens is de onbezorgdheid en het joie-de-vivre van de Brazilianen zo goed te voelen als in Salvador. Je wordt vanzelf aangestoken! De mix van Indiaanse, Portugese en Afrikaanse invloeden heeft de stad een unieke uitstraling gegeven. Slenter door de straatjes van de kleurrijke wijl Pelourhinho en swing mee met de muziek die uit de open ramen klinkt. Dit is een Braziliaanse stad zoals wij hem voorstelde voor we Brazilië bezochten.

The place to be voor de Brazilianen zelf
12 kilometer lang hagelwit strand, palmbomen en een blauwe zee; dit is de plek waar de Brazilianen hun vakantie vieren. Nadat wij het plaatsje bezocht hadden begrepen wij de Brazilianen wel! Porto Galinhas ligt op anderhalf rijden van Recife. Het was ooit een vissersdorp, maar heeft inmiddels steeds meer restaurants, bars en boutique shops gekregen. Voor de kust staat een koraalmuur waar je urenlang kunt rond snorkelen, en voor de minder actieve onder ons dobber je de hele dag in een natuurlijke badkuip. Als je de zee inloopt zie je de door de natuur gevormde zwemlagunes liggen, een soort openlucht badkuip!

Op zoek naar de juiste combinatie voor jouw Brazilië reis? De reisspecialisten van Brazilië online, onderdeel van Riksja Travel, zijn er zelf geweest en helpen je graag verder met het bouwen van je rondreis. Op Brazilië online kun je je eigen, individuele reis samenstellen met bouwstenen, of kiezen voor een individuele rondreis waar al combinaties van bouwstenen zijn gemaakt.

300614

Ik snap niet waarom Salvador en Olinda in het Fernando de Noronha verhaal staan…