Stichting Ubomi Obutsha Nederland

(origineel bericht op be-more.nl)

Stichting Ubomi Obutsha Nederland

Hallo allemaal!

Het is al weer een tijdje geleden dat we in Zuid Afrika zijn geweest en jullie hebben kunnen lezen over onze ervaringen.

In de tussentijd hebben we ons avontuur niet helemaal losgelaten en vergeten. Naast het feit dat wij door de ervaringen veranderd zijn, in positieve zin, hebben we het idee dat <a rel=“external” href=“http://www.be-more.nl/”>Be-More</a> stopt met het ondersteunen van “ons” project niet uit ons hoofd kunnen zetten.

<a rel=“external” href=“http://www.be-more.nl/”>Be-More</a>, de organisatie die voor ons de mogelijkheid heeft gecreëerd om naar Zuid Afrika te gaan, naar het project Ubomi Obutsha, heeft er voor gekozen om te stoppen met het ondersteunen van alle projecten in Port Elisabeth. De reden is vrij simpel, ze krijgen te weinig vrijwilligers die zich aanmeldden om naar Zuid Afrika te gaan. Hierdoor zijn de kosten hoger dan de opbrengsten en dat is natuurlijk niet goed voor een NON-profit organisatie.

De projecten in Port Elisabeth, zoals “ons” project Ubomi Obutsha, zijn dan wel op zichzelf staande projecten, maar met het stopzetten van de ondersteuning, vallen ook de uitzending van vrijwilligers en hiermee de donatiegelden weg. Dit is voor Ubomi Obutsha een groot verlies. De slagkracht is hierdoor een stuk minder.

Daarnaast is het ook in Zuid Afrika crisis en donateurs van geld, voedsel, kleding enz. trekken zich deels terug of doneren veel minder. Zo heeft en grote lokale winkelketen, die structureel voedsel doneerde, besloten zelf minder producten om te kopen waardoor er minder producten onverkocht blijven. Hierdoor blijft er minder voedsel over om te doneren.

Tijdens ons verblijf in Zuid Afrika werd ons pijnlijk duidelijk dat de impact hiervan enorm is. Er is letterlijk niet genoeg te eten voor de medewerkers en de kinderen van Ubomi Obutsha. Daarmee vergeleken is onze crisis, wat minder luxe, niets.
Samen met andere oude vrijwilligers zijn we aan de slag gegaan om te kijken wat we vanuit Nederland voor deze mensen kunnen betekenen. En de conclusie is, doorgaan waar Be-more stopt. Nu is Be-More een organisatie met 5 jaar ervaring, dus dat vul je niet zomaar in, maar het begin is er.

We hebben de stichting SUON opgericht. Dit staat voor Stichting Ubomi Obutsha Nederland. Deze stichting is sinds 8 november ingeschreven. Daarnaast hebben we een website opgezet, een <a rel=“external” href=“http://twitter.com/#!/UbomiNederland”>twitter</a> en <a rel=“external” href=“Redirecting...”>facebook</a> account aangemaakt, een nieuwsbrief uitgegeven en zijn we nu druk bezig om een rekening te openen en acties te bedenken om donatiegeld op te halen.

We hopen nog dit jaar een hoeveelheid geld op te halen, zodat de kinderen en medewerkers van Ubomi Obutsha ook een goede kerst kan hebben. Daarom willen wij iedereen vragen om ons te helpen. Helpen met ideeën, zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten over onze nieuwe stichting, maar natuurlijk ook met geld.

Wij zoeken donateurs die eenmalig, maar bij voorkeur periodiek een bedrag willen storten op de rekening van de stichting. Als je bedrijven kent die ons mogelijk willen steunen, dan horen we dat graag. Het mooie van deze manier van doneren is, is dat je kan zien waar je geld heen gaat. Omdat we heel gericht werken, kunnen we duidelijk aangeven waar je geld voor gebruikt is.

Zoals aangegeven, hebben we nog geen rekening, maar we verwachten dat volgende week rond te hebben.

Om op de hoogte te blijven van onze vorderingen, kan je een kijkje nemen op onze website : <a rel=“external” href=“http://www.ubominederland.nl”>www.UbomiNederland.nl</a> Daarnaast kan je je ook inschrijven in onze nieuwsbrief en ons volgen op <a rel=“external” href=“http://twitter.com/#!/UbomiNederland”>Twitter</a> en/of <a rel=“external” href=“Redirecting...”>Facebook </a>. Binnenkort is er ook een Linkedin account.

We hopen dat iedereen ons helpt om de mensen van Ubomi Obutsha te kunnen helpen.

Jarco en Vanessa

(origineel bericht op be-more.nl)