Stel hier je autohuurvraag

Vraagje aan Sunny Cars: We willen in mei naar Zuid-Afrika. Zelf vliegticket geboekt en een paar hotels en lodges uitgezocht, maar gaan niet alles van tevoren vastleggen. We vliegen op Kaapstad.

Vanaf dag 2 hebben we een huurauto nodig. Is dat makkelijk ter plaatse te regelen of moeten we dat van tevoren boeken? Wat kunnen we het beste doen?

Goedemorgen!

Mijn advies is om dit van tevoren te regelen. Je hebt nu nog voldoende keuze en legt de huurprijs meteen vast. Aangezien je al in Kaapstad zit kun je het beste kiezen voor een ophaallocatie in de stad. Dan hoef je niet terug naar de luchthaven om de auto op te halen.

Boek je via Sunny Cars, dan hoef je ter plaatse niet meer na te denken over extra verzekeringen. Mocht je na het boeken bedenken dat je de huurauto pas een dag later nodig hebt, dan kun je dat kosteloos wijzigen tot aan huuraanvang.

Zonnige groet, Renske

1 like

Wij gaan van 4 febr tot 28 febr rondreizen in Nieuw-Zeeland. Op hoeveel moet ik de huur ongeveer schatten (2 personen, economy car is ok)?
Is het nuttig om de oversteek van Noord naar Zuid-Eiland te maken met dezelfde wagen, of eerst op Noord inleveren, en dan op Zuid een andere nemen?
Bedankt !

Hallo koenkost,

Wat leuk dat je een rondreis gaat maken in Nieuw-Zeeland!
Wat betreft de huurprijs is het lastig om een schatting te maken gezien er in de autohuurbranche gewerkt wordt met dagprijzen.
Op de dag van vandaag is de prijs voor een Economy car voor 24 dagen van bijvoorbeeld Auckland naar Christchurch om en nabij EUR 1400,-.
Dit uiteraard met alle verzekeringen inclusief, zoals glas, banden, bodem, dak, onderstel, diefstal, vandalisme, natuurgeweld en ook een aanvullende WA verzekering tot EUR 7,5 miljoen en dit alles zonder eigen risico.

De auto ophalen op het noordereiland en inleveren op het zuidereiland is helaas niet mogelijk met dezelfde auto. In dit geval moet de auto ingeleverd worden in Wellington en kan de vervangende auto weer opgehaald worden aan de overkant in Picton. Hier hoeven verder geen aparte boekingen voor gemaakt te worden .
Als de reservering gemaakt wordt voor ophalen in Auckland en inleveren in bijvoorbeeld Christchurch dan weet de verhuurder dat je de ferry gaat gebruiken voor de overtocht. Hij zorgt er dan zelf voor dat er een vervangende auto klaarstaat aan de overkant. Wel is het nodig om de datum en tijd van de overtocht op voorhand aan ons door te geven zodat wij dit kunnen communiceren aan de verhuurder.

Mocht je meer inhoudelijke informatie willen hebben in verband met tijden en autocategoriƫen. meer vragen hebt over hoe dit in zijn werk gaat kan je contact opnemen met onze reserveringsafdeling. Je kan ze telefonisch bereiken op 023 5 633 696.
Ook zij kijken graag met je mee voor de mogelijkheden en om je plannen concreet te maken.

Zonnige groet, Dennis