Sri Lanka vakantietips

Hallo Allemaal!

Ik plan deze zomer een vakantie naar Sri Lanka met een collega!
We zamelden dit jaar geld in voor de bouw van een plaatselijke kleuterschool en willen onder andere de plaatselijke site bezoeken. Verder willen we twee weken rondtrekken en een weekje strandvakantie nemen.

Op welke manier kunnen we dit het meest budgetvriendelijk houden ?
( vliegtuigticket, hotel of guesthouses, all in packet of alles plaatselijk nog zoeken en reserveren of kopen, …??))

Iemand hier ervaringen of tips over??

Alvast superbedankt!!

Maarteb

Hoi Maarteb,

Leuk dat je naar Sri Lanka gaat, daar ben ik vorig jaar zelf ook geweest.
In de zomerperiode is het aan de zuidwestkust moeson. Maar aan de oostkust heb je ook prachtige stranden, Arugam Bay is een drukbezochte plek (vooral surfers) mooi strand en mooie natuur en wild life. Trincomale is iets noordelijker en veel rustiger, ook veel goedkoper trouwens (hier kan je ook duiken/snorkelen). Je kunt ook naar beide plekken, ligt redelijk dicht bij elkaar, met de bus een dag reizen.
Wat verder de moeite waard is tijdens je rondtrek zijn de gebieden rond de theeplantages (ben zelf in Ella geweest), culturele driehoek (Kandy, hier is in augustus een groot festival, zeer aan te raden, Anuradhapura met haar vele tempels en Sigiriya). Ook zijn er veel nationale parken door heel Sri Lanka.
Vantevoren is het niet nodig om te boeken, questhouses in overvloed, je betaald ongeveer tussen de 4 en 12 euro per tweepersoonskamer, ligt er maar net aan hoe luxe/hygienisch je het wilt hebben:)

Groetjes Mara