Sri lanka reisschema 18 dagen in juni.

Hallo! 27 mei komen wij aan in Colombo en op 15 juni vertrekken we weer. Nu heerst de moesson in het zuidwesten maar toch willen we wel graag naar enkele plaatsen gaan daar. Ik zou heel graag advies willen hebben voor ons samengestelde reisschema (is het te vol, en is het te doen qua weer?)

De route staat nog niet vast maar deze plaatsen willen we graag aandoen:

Anuradhapura
Sigiraya
Kandy
Ella
Uda walawe NP
Tangalla
Hikkaduwa

En dan nog graag indien mogelijk
Adams peak ( maar kan niet buiten seizoen toch?)
Horton plains Np met overnachting in nuwara eliya en vandaar naar Ella (hoe zit dat qua regen?)
Galle

Alvast bedankt!

Hoi hoi,

Vremd hoor dat je niets van de oostkust gedekt hebt, die stranden zijn nu veel beter dan Hikka, Tangalle etc. met surf, snorkel, duiken, zwemmen in kalme zee enzo. Maar 't is jullie keuze. Het is intermonsoon ja maar dat betekent niet persé alle dagen slecht weer, grofweg op 2/3 van de dagen nog genoeg zon. Laatste 2 weken was beneden het gemiddelde helaas :frowning:

AP is gewoon dicht ja, niet doen. HP is i.h.a. best te doen, je moet sowieso 's ochtends vroeg vanwege kans op wolken later in de dag en dan is er ook minder kans op regen. Garantie echter niet 100%.
Route is A’Pura-Sigiriya-Kandy-Eliya (met HP) - Ella - UW - Tangalle - Galle - Hikka, in Galle hoef je niet persé te overnachten omdat Hikka dichtbij genoeg is. Kan met openbaar vervoer al moet je dan wel waar mogelijk treinen reserveren en kan ook met auto-chauffeur (ongeveer USD 60/dag). Voor beiden staan uitgebreide faqs met adviezen op een NL talige site.

Sukses,

<Erik> & [Sandya]