Shri Lanka

Wie heeft ervaring met het reizen via openbaar vervoer in Shri Lanka?

Hallo Jeanne,
Met treinen is het redelijk goed reizen in Sri Lanka, ook evt.als vrouw alleen. Treinkaartjes heel acceptabel geprijsd. Met bussen heb ik geen ervaring. Voor de korte(re) afstanden (langste wat ik ooit heb gedaan was 1 u.) zijn de goedkope tuktuks heel geschikt. En gezellig.
Veel succes, Joya

Wij (Aart & Yvonne Weijmer) zijn zeer geinteresseerd in bootverbindingen tussen Srilanka en India. Reden: wij overwinteren regelmatig in ZO-azie met name SriLanka en India zijn daarbij onze favoriete lokaties voor overwintering.
Lettend op de totale kosten: vluchten van India naar Srilanka vanaf internationale luchthavens kosten al gauw 200 euro pp
terwijl inlandse vluchten in deze landen over grotere afstanden nog geen 100 euro pp. kosten. Laatst hebben we via een dubbele overstap via Madurai een aantrekkelijk geprijst alternatief gevonden.
We zijn vorig jaar naar Mannar (srilanka) afgereist om terplekke de mogelijkheden per boot te bekijken.
Hebben daarbij met vissersboot een fantastische uitstap gemaakt naar een van de mooie eilanden van de Adams Bridge!
Er zijn vele plannen om een reguliere bootverbinding tussen India en Srilanka te realiseren, maar tot nu toe geen enkele implementatie. Beide landen zijn niet slagvaardig op dit terrein, oi zal het nog wel enige jaren kunnen duren???
Ivm. met onze reisadviseringen houden wij ons aanbevolen voor nieuwe informatie/ontwikkelingen. Op onze website:
www.srilanka-uniek.nl zullen wij u op de hoogte houden van nabije mogelijkheden.