Schwerin (Oranje-route Duitsland)

**SCHWERIN **
(ligt in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern en is de 19e plaats van de Oranje-route)

Schwerin ligt in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern en is hiervan de hoofdstad. De stad Schwerin is de op één na oudste plaats ten oosten van de Elbe. Het marktplein met het stadhuis, het leeuwenmonument en huizen met mooie puntgevels liggen in het oude stadsgedeelte.

Vlakbij de markt ligt de Schweriner Dom die tussen de 13e en de 15e eeuw is gebouwd. De Dom is een voorbeeld van Noord-duitse baksteengothiek en bevat een verzameling middeleeuwse en laat middeleeuwse rekwisieten. De Dom is voor bezoekers toegankelijk.

De stad ligt temidden van meren en bossen en bepaalt daardoor het stadsbeeld. Schwerin is een gezellige oud stad waar je al wandelend kunt genieten van de historische cultuur.

Op een klein eiland in de Schwerinersee staat het Sprookjes slot Schwerin. Het lijkt of dit kastel zo uit een sprookjesboek is gestapt. Het is een prachtig kasteel die van binnen net zo mooi is als van buiten. Dit sprookjeskasteel was eens een slavenburcht en dankt nu zijn uiterlijke pracht aan de geschiedenis van de stad en haar verschillende stijlrichtingen en is midden 19e eeuw naar het voorbeeld van de kastelen langs de Loire in Frankrijk verbouwd. Het kasteel is binnen gedeeltelijk te bezichtigen alsmede de in pracht en praal gehulde Kroonzaal.

Aan de achterkant van het slot is de Orangerie en eromheen ligt een prachtig park waar je wandelingen kunt maken.

In dit slot is Prins Hendrik in 1876 geboren (Hertog Heinrich von Mecklenburg-Schwerin). Prins Hendrik trouwde op 7 februari 1901 met Koningin Wilhelmina en is de grootvader van koningin Beatrix. Ooit was Schwerin een residentiestad voor de hertogen van Mecklenburg die tussen 1756-1837 moesten uitwijken naar het jachtslot in Ludwigslust.

Tegenover het kasteel staat het mooie staatstheater.

Parkeren: In de stad zijn genoeg (betaalde) parkeer mogelijkheden.

**De omgeving **van Schwerin wordt bepaalt door meren en bossen waar je kunt wandelen en fietsen.

Voor nog meer ToeristischeTips, kampeerverhalen, campings in binnen en buitenland en evenementen zie Kamperen Forum.

**Kamperen Forum **