Salar de Uyuni vanuit Argentinië

Hallo medereizigers!

Vraag: Ik heb deze zomer een maand om weer lekker op reis te gaan. Ik wil graag naar Argentinië, maar ook Salar de Uyuni (in Bolivia) aandoen.
Wie weet of dit goed te doen is vanuit Argentinië? Alle ervaringen, tips&tricks zijn welkom!

Thanks!

Een van de mooiste trips die je kan maken in zuid amerika is de trip van san pedro de atacama naar uyuni.
Vanuit Salta ben je in een halve dag in san pedro waar je een tour boekt voor 3 dagen per jeep over de altiplano naar uyuni. PRACHTIG!!
In san pedro zelf kun je leuke dagtochten maken en het dorpje zelf is ook wel relaxed.

Hoi,

Je je kunt ook vanuit Salta de bus nemen naar Villazon, bij de grens met Bolivia en vanuit daar de bus of trein naar Tupiza. Vanuit Tupiza kun je een adembenemend mooie jeeptocht van vier dagen over de altiplano maken, waarbij je eindigt bij de zoutvlakte waar je de zon ziet opkomen! Echt een aanrader!!! Een betrouwbare goede touroperator vanuit Tupiza: Tupiza Tours. Heel veel plezier en wat je ook besluit, beide routes zijn 100% de moeite waard!

Groetjes,

Eva

Je kunt het proberen om Bolivia binnen te komen zonder langs de douane te gaan in Chile (die ´beneden´zit in San Pedro de Atacama), maar de kans is groot dat ze je toch daar eerst naar toe sturen. Als je nl argentinie verlaat(de argentijnse grenspost is wél boven op de pas) kom je op chileens grondgebied en pas na tientallen kms krijg je de afslag naar Bolivia, echter pas in San P. de A is de chileens immigratie! Daar moet je je officieel eerst moet laten instempelen vervolgens weer uitstempelen om dan weer naar boven te rijden en kun je Bolivia in gaan. Lekker makkelijk he…