Rustig, aan de kust, met de tent

Net terug van indonesië vertrek ik zondag met vriend, dochter en 2 honden naar kroatië :slight_smile: met de tent.

We waren van het idee rond porec een camping te zoeken. Maar lees overal dat dit erg druk zou zijn.
We zijn op zoek naar een rustige camping, afgebakende staanplaatsen (wil graag wat privacy) en liefst aan de kust. De honden moeten mee kunnen op het strand. Voor hen is het makkelijker als we ergens niet te druk zitten.
Iemand tips voor bestemmingen, campings, andere ideetjes?

Iemand een idee van de hondvriendelijkheid in kroatië?

Dankjewel!

Honden zijn hier vrijwel overal gewoon welkom. De meeste campings stellen wel als eis dat de hond aangelijnd moet zijn, maar dat lijkt me logisch, je weet immers nooit welke hond agressief is en welke niet.
Buiten de dorpen en de campings kun je de hond gewoon los laten lopen, is geen enkel probleem.
Mijn hond gaat ook altijd mee naar het strand, vele anderen doen dat ook en is geen enkel probleem.

Wil je een camping waar je hond toch wat meer vrijheid kan hebben zou je kunnen kijken naar Camping San Polo of Camping Colone in Bale, vlakbij Rovinj.
Dit zijn geen grote mega campings, je kunt vaak aan zee staan, maar de plekken zijn helaas niet afgebakend.
Wil je echt een afgebakende plek dan kom je al snel op de grote campings uit, maar daar zijn dan ook duizenden anderen te vinden, is ook niet echt goed voor de privacy.

Momenteel is het niet druk in Istria, de Italianen zijn massaal weggebleven en dus is het op veel campings/hotels kommer en kwel.

Wil je wat meer rust hebben dan zou je kunnen denken aan het zuiden (Dalmatië) of naar de eilanden (Krk of Cres-Losinj). Met name Losinj is prachtig, totaal ander klimaat als Istria, ook een stuk rustiger en meer dan genoeg plekken te vinden aan zee waar je overdag lekker kunt zitten en de hond volledig vrij kan rondhobbelen.
Je kunt in 10 minuten van je camping rijden naar een plek voor jezelf aan het strand, dus dan maakt het ook niet veel meer uit waar je camping staat en hoe deze erbij ligt.

Hallo,

wij willen met 6 personen en een flinke caravan ook naar dalmatie,
Losinj is dit wat met pubers (18-17-13) of is hier geen disco?

In Losinj is wel een disco, maar die is dan weer niet in de buurt van Poljana oftewel ze moeten vervoer hebben om er te komen.
.
Willen ze naar een super feest gebeuren dan zou je naar Novalja op Pag kunnen gaan. Dan zie je ze waarschijnlijk de hele vakantie niet meer terug.
Nadeel is dat het vaargebied niet echt speciaal is en dat is dan weer jammer.
.
Moet het een combinatie van feesten en toch wat varen worden dan zou je zelfs aan Umag kunnen denken. Daar heeft Istraturist een complete ‘upgrading’ gedaan van het hele park, is ook een jachthaven aanwezig, wellness center, casino, lounge bars, discotheken, tennisbanen, verzin het maar. In juli hebben ze dan ook nog de ATP tour en dan is het helemaal feest.
Jammer is alleen dat het vaargebied beduidend minder interessant is. Je kunt overal met de auto komen, dus niet echt nodig om met de boot te gaan en dat is natuurlijk in het zuiden totaal anders. Daar kun je met de boot op plekken komen waar je nimmer met de auto zult kunnen komen, kan het je van harte aanbevelen.
.
Zou je naar Sv Petar gaan dan moeten ze ook een eind rijden alvorens ze bij een discotheek komen, maar in ruil daarvoor zit je wel in het mooiste vaargebied wat je kunt bedenken. Ze zouden zelfs met de boot naar de disco kunnen !