Rondreis september-oktober

Hoi iedereen,

Wij gaan van 23 sep tot 15 okt op eigen houtje rondtrekken in noord en zuid Thailand. Hieronder onze reisplanning. Graag jullie advies en aanbevelingen die we zeker moeten doen of niet doen op deze plaatsen.
We doen alles met het openbaar vervoer (en 1 binnenlandse vlucht).

Dag1: BKK
Dag2: Kanachaburi
Dag3: Erawan Nat. Park
Dag4: Sukhotai
Dag5-9: Chiang Mai
Dag10-11: Chiang Rai of Mae Hong Son
Dag12: Vlucht Chiang Mai - BKK + nachttrein naar Surat Thani
Dag13-14: Khao Sok Nat. park
Dag15-18: Boot naar Ko Tao
Dag19-21: BKK

Graag jullie advies over de gehele planning, vervoer, goede guesthouses, trekking 1 of meerdaags in de omgeving van Chiang Mai of Chiang Rai.

Alvast bedankt voor jullie tips.

Grtjs Veerle & Rob

Heeft er niemand opmerkingen/suggesties? Of zijn jullie allemaal op vakantie?

doe het een pak rustiger aan…zo gaat u weinig zien…
dikke 3000 kilometers op 18 dagen
heel veel reizen en zogoed gelijk niets te weten komen…
aangezien je nooit ergens een weekje blijft
verdeel uw vakantietijd met Bankok en dan naar beneden de eilanden…
of Bangkok en dan naar boven Chang Rai…
natuurlijk u doet wat u wil…
U hebt hier normale dagtemperaturen van rond de 33-34-35 graden UIT de zon

Hey Luuk,

Bedankt voor je reactie. We willen natuurlijk zo veel mogelijk zien. En grofweg een weekje BKK, weekje noorden en een weekje zuiden, lijkt ons de beste manier. We plannen vooral om 's nachts te reizen. Wij heben ons gebaseerd op diverse georganiseerde reizen (zelfs wat ruimer geschat), met als verschil dat wij alles op eigen houtje doen. In het noorden willen we een trektocht doen, en in het zuiden duiken. Khao Sok zullen we vermoedelijk skippen. Wat denken anderen? Mensen die al een soortgelijke tocht gemaakt hebben? grtjs

Hallo! Op eigen houtje reizen in Thailand kan prima. We hebben ook met de nachttrein gereisd, neem wel eigen eten mee. Duiken op Ko Tao is super, caraboa-diving.com, prima lui. De tijgertempel bij Kanchanaburi, zou ik overslaan. Viel erg tegen, misschien te hoge verwachtingen, maar verkeerde manier om geld te verdienen. Geldt hetzelfde voor de bergstammen in noorden. Chang Mai is erg relaxen. We zijn nog in Ayutthaya geweest, 80km boven Bangkok, erg erg mooi met oude tempels. Maar goed, je moet keuzes maken! En genieten! Een aanrader in Bangkok is fietsen met Co van Kessel (covankessel.com) echt super ervaring!

gr. Jildou

Hoi Veerle en Rob,

Kan me voorstellen dat jullie dit allemaal willen doen, stuk voor stuk geweldige plekken, maar wel erg veel in een korte tijd!
Vergeet niet dat je van plek naar plek moet reizen, de weg vinden, op zoek moet gaan naar een slaapplek, plek om te eten e.d. Ook dat kost tijd en mogelijk kun je dan onvoldoende genieten van de plekken waarvoor je kwam.
Mogelijk kun je beter minder plekken aandoen en er wat lang verblijven.
Meerdaagse trekking in het noorden van Thailand (Chiang Mai) vind ik een aanrader. Er wordt voldoende aangeboden! Mogelijk kun je Chiang Rai dan overslaan.
Mocht je daar wel naar toe gaan, zou je ook vanaf Chiang Rai terug kunnen vliegen naar BKK, scheelt weer een busrit. En kost bij Air Asia ongeveer evenveel.
Ga de verschillende busritten en treinvervoer van te voren regelen?
Als je deze strakke planning aan wil houden is dat wel raadzaam, wil je er zeker van zijn dat alles goed op elkaar aansluit. Houdt er rekening mee dat treinen en bussen nog wel eens vertraging oplopen.
Maar in ieder geval…een geweldige reis in het vooruitzicht, veel plezier met voorbereiden.

Mochten jullie nog vragen hebben, hoor ik het wel!

Groeten Suzan

Hallo,

Hou er wel rekening mee dat oktober op koh Tao niet echt een goeie periode is het is dan regentijd dus veel regenval. Het zicht is ook niet helemaal super. Je kunt beter in die periode naar Phi Phi gaan om te duiken.

gr van Moira

Hoi iedereen,

Bedankt voor jullie reacties!! Het duikcenter en de fietsverhuur gaan we zeker en vast bezoeken! Fietsen in Bangkok was al gepland onze laatste dagen. Het lijkt ons inderdaad verstandiger om vanaf Chiang Rai naar BKK te vliegen, en van daaruit de nachttrein/-bus naar Chumphon te nemen, en tenslotte de vroege catamaran. Bus en trein leggen we liever nog niet vast, om zo wat flexibiliteit te houden in onze reisplanning. Of raden jullie aan om deze nachttrein toch al vast te leggen? (laagseizoen in principe, dus is hier nood aan? Zoja, waar kunnen we dit best doen?)
Ko Phi Phi lijkt ons supermooi, maar wat te toeristisch, gezien andere reacties.

Beste manier om van Kanachaburi naar Sukhotai te reizen is nog niet helemaal duidelijk. Moet je perse via Bangkok, of zijn er bussen? De Erawan watervallen willen we nl. zeker gezien hebben!
grtjs

Veerle&Rob

Hallo,

Als je toch je treinkaartjes vast willen leggen. Dit zou kunnen bij www.greenwoodtravel.nl als je dan ook 1 hotelovernachting bij ze regelt bv in Bangkok dan zijn ze bereid je treinkaartjes en boot voor je te regelen.

gr van Moira