Rondreis Italie 2013

Zojuist een account aangemaakt, omdat ik benieuwd ben naar jullie ervaringen en mening over onderstaande reis.

Eind juli willen wij een rondreis maken door Italie. De reis ziet er als volgt uit:
Met de auto van NL naar Milaan, waar we drie nachten zullen verblijven. Vanuit Milaan reizen we naar Civitavecchia, waar de veerboot vertrekt naar Palermo. Deze veerboot vaart in de nacht, waardoor we geen dag verliezen. Vervolgens blijven we 4 nachten in Sicilie (1 in Palermo en 3 in Taormina). Vervolgens vertrekken we via Messina naa Napels voor 2 nachten. Dit wordt een lange tocht van 7uur. Vanuit Napels (en Pompeii) gaan we voor 4 nachten naar Rome. En de laatste week verblijven we in een Agrotourismo in Lucca. Vanuit Lucca willen we een bezoek brengen aan cinque terre, Florense, Pisa en Sienna.In totaal gaan we 3 weken op pad.

Ik ben erg benieuwd naar jullie mening over deze trip.

Groet

Klinkt als een héél leuke trip, ik zou bijna zin hebben om mee te gaan :slight_smile:

2 dagen Napels en 4 dagen Rome zijn niet superlang, maar wel genoeg om een beeld van de stad te vormen.
Misschien kan je Paestum nog meepikken op weg naar Napels en vanuit Rome Villa Tivoli bezoeken.

Beste TVHL,

Bedankt voor je tip en ik neem deze zeker mee.

Napels zullen we inderdaad maar 1 volle dag te besteden hebben en Rome 4 volle dagen.

Iemand ervaring en tips om dit met eigen auto te doen?

Groet

leuke trip,ben alleen bekend met je 2de deel italie vanaf napels.je hebt een drukke planning en heel veel indrukken zal je opdoen!
helaas geen ervaring met de auto.wij doen alles met ov.wat je gaat zien is in ieder geval erg leuk!veel plezier met voorbereiden en natuurlijk veel plezier!

Dank voor je reactie! heb inmiddels alle hotels geboekt: Milaan (3 nachten), 1 nacht op veerboot, Palermo (1 nacht), Taormina (3 nachten), Napels (2 nachten), Rome (4 nachten), Lucca (7 nachten).

Alle hotels hebben parkeervoorzieningen (is op gelet met boeken). Echter willen wij vanuit Lucca nog naar:

 • Cinque terre
 • Sienna
 • Florence
 • Livorno icm Pisa

Bij nu nog aan het uitzoeken op welke plekken ik daar het beste kan parkeren.

Nog steeds zijn alle tips welkom.

Groet,

Het plannen is vast al genieten van deze erg mooie vooruitzichten !

Parkeren :
-Cinque Terre : bv. met de auto tot La Spezia, parking nabij het station. Vanuit Genua en La Spezia gaan er treinen.
-Pisa : parking op de Via Pietrasantina, parking voor auto’s. Te voet ofwel met de bus/shuttle vanop de parking. http://www.visitpisa.it/en/utilities/details.html?cId=37
Noordelijk/N.O. t.o.v. van de toren zijn er ook Park & Ride parkeergarages.
of gewoon ff langs rijden in de straat t.o.v. van het plein met de ingangspoort tot de toren, Baptisterium en met geluk heb je een plaatsje langs de straatkant (betalend maar niet erg duur).
-Siena : Om de stad te bezoeken kan je best de parking nemen aan het “Stadio”: (ticket nemen) je rijdt omlaag rondom het stadion waar parkeerplaatsen zijn en bij het ophalen vd wagen kom je eruit aan de andere kant (aan de wallen) waar de automatische betaalkas staat.
Ga de brug over naar het centrum: het 1ste gebouw is de kerk S. Domenico en Catherina v Siena, steek vervolgens het pleintje over (op de hoek is een restaurantje met terras en ga hierlangs verder omhoog) zo kom je in het historische centrum. Parking Stadio Fortezza blijkt tevens de grootste parking te zijn, want het is ook een kwestie om plaats te hebben.
Alle parkings in Siena zijn betalend. Alleen die verder afgelegen zijn zijn gratis en meestal hoef je dan de bus te nemen tot het centrum. Siena : op woensdag zou het niet mogelijk zijn te parkeren aan het stadion “marktdag”.
Een andere mogelijkheid is afslag Siena Oost voor parking San Francesco(ook betalend), nabij de piazza San Francesco. Met de roltrap kom je tot in het centrum.
Gratis parkeren : parking Cimeterio, maar dan wel 1km tevoet.
Hier een link ivm parkings (op plan) Siena : Parking in Siena: Parking Lots and Areas in Siena Near Center
VVV Siena : http://www.terresiena.it/
-San Gimignano op 40 km van Siena : 3 betalende parkings rondom de stad. De dichtstbijzijnde is aan de “Porta Giovanni” nabij de gelijknamige toegangspoort tot de stad. Ofwel de kleine parking “San Matteo”.
“Parcheggio Giubelo” : de meest zuidelijke parking is 10 minuten klimmen tot het centrum of vanaf hier met de shuttle/navette om de 15’ tot centrum-stad. Donderdag is marktdag te San Gimignano. Let wel: door de kramen heb je dan minder vrij zicht om op het centrale plein foto’s te maken.

**Enkele tips : **

 • Rome tracht je uitstappen te groeperen per wijk : tijdwinst
 • van Rome naar Lucca : via de kust ? of via het binnenland ? Via het binnenland mogelijk om een paar mooie stops te maken : o.a. Orvieto.
 • de wijnroute Greve-in -Chianti tot Radda-in-Chianti
 • route Crete Senesi rijden ten Z.O. van Siena
 • het heuvellandschap van Val d’Orcia (Zuidelijk van Siena). Val d’Orcia het enige landschap ter wereld geclasseerd als werelderfgoed op de Unesco-lijst.
 • San Gimignano, op 40 km van Siena, prachtig stadje maar je kan er op de koppen lopen. Zorg dat je er toekomt vooraleer de toeristenstroom arriveert.
 • Lucca, wandelen en fietsen onder de bomen op de brede vestingen/stadsmuren.

Wauw, dank Stancy.

Cinque terre was inmiddels bekend. Laat de auto in La Specia staan.

Vanuit Rome naar Lucca is niet zo heel ver, dus een leuke tussenstop behoord tot de mogelijkheden.

Ik denk overigens niet dat we naar San Gimignano gaan.

Nogmaals bedank en ik ga verder met de voorbereiding.

Groet,