Rond reizen door west-amerika met familie

Wij willen in september 2015 met 7 volwassen het liefst met een camper door west Amerika gaan rijden. we willen hier 2,5 week voor uittrekken en dan mooie parken en plaatsen bezoeken. we willen het liefst starten in San Francisco en eindige in los angeles.

Nu is mijn vraag heeft iemand een mooie route om de mooie dingen rond die plaatsen te bekijken. De bekende parken en Las Vegas mogen natuurlijk niet vergeten worden. ook zijn we nog steeds opzoek naar een camper voor 7 volwassen maar we komen erachter dat er dan veel kleine bedden in de camper zitten. iemand hier nog tips over?

ik hoor graag of iemand tips heeft en lees graag jullie bevindingen over deze reis!

Groetjes Nienke

Weet je zeker dat je dat met een RV wil doen? Zal wel een enorm grote moeten zijn Heb je al eens eerder in zo’n RV gereden? Een RV is een ellende in grote steden zoals San Francisco en Los Angeles en campgrounds liggen vaak buite de stad, zeker in SF. Je verliest een halve dag met het ophalen en boodschappen doen en je met ze vaak 's morgens voor 11 am weer inleveren. 2.5 week geeft je ook niet al te veel tijd. Hoe lang willen jullie steden als SF, LA en LV bezoeken. Hoeveel NPs je kan bezoeken hangt daar ook van af. Door Death Valley mag je vaak net rijden van de verhuurbedrijven tot midden september. Voor Yosemite moet je zeker reserverigen maken en er zijn geen hookups un het park. Verder heb je zero privacy in een RV als je met zo’n grote groep gaat. Autohuur heeft ook zo zijn nadelen want er zijn vrijwel geen normale huurautos groot genoeg voor 7 personen en bagage tenzij je een maxi van huurt.Maar zijn moeilijk te huren en rijden ook niet zo lekker. Vaak raad ik aan om dan 2 auto’s te huren. Een van die autos moet dan een 7-8 seater zijn waardoor je, als je ergens wat langer blijft, kan gaan toeren zonder de bagage allemaal in een auto.
Hier is een link die je kan helpen met RVs:

Wij zijn 4 jaar geleden met onze kinderen daar geweest, begonnen in Los Angeles, eindigend in San Francisco, dus net andersom.
Eigenlijk het bekende rondje, wat velen doen. Bij San Francisco zijn we ook nog 2 nachten naar Monterey geweest, wat weer een totaal ander sfeer heeft.
Ook hebben we Durango bezocht, een klein gezellig plaatsje net in Colorado, waar we met de trein naar Silverton reden, een prachtige rit. ( Narrow Gauge railroad).
Uit en thuis waren we 3 weken weg, Zion hebben we niet bezocht, je moet echt strepen, er is zo veel te zien en doen. Wij vonden het ook fijner wat langer in bv Grand Canyon te zijn, om daar wat te wandelen, niet enkel even erdoor rijden.
Onze route was Los Angeles, Needles( stelt niets voor, maar puur vanwege de afstand), Grand Canyon, Page, Monument Valley, Durango, Moab, Bryce Canyon, Las Vegas, Lone Pine, Oakhurst, Monterey, San Francisco.