Roemenië - Oekraïne, moldavië omzeilen?

Hallo,

omstreeks december wil ik via Bosnië naar Rusland en China reizen en hoor vaker van mensen dat je beter om Moldavië+Transnistria heen kunt reizen. Heeft iemand hier ervaring mee?
Ik wil het liefste Odessa nog bezoeken en ben op dit moment de optie om vanaf Galati de bus daar naartoe te nemen aan het overwegen. Heeft iemand dat ooit gedaan hier?

Groetjes Jordy de Vries

Wat noemen ze als reden dan om de Oekraine te vermijden? De wegen vanaf de grens naar odessa en vervolgens naar Kiev zijn goed.

Nee, alleen Moldavie :wink: Oekraine zit goed :slight_smile: Sorry als het wat onduidelijk was. Kortom, alleen Moldavie wordt dus afgeraden

Als je maar niet de fout maakt te denken dat de Autoweg van Odessa naar Kyiv GEEN Autoweg is ondanks dat hij er wel zo uit ziet. Let goed op de borden op een stuk buiten Odessa mag je 110km en zelfs op een stuk 130km maar de rest is echt maar 90km en overal staat politie ! er zijn zelfs zebra paden op deze weg. Laat je ook niet gek maken door Grote Dure auto’s die 180km rijden . let maar op het kenteken dat begint met AA en die hebben vriendjes in Kyiv . Die worden dus ook niet aan gehouden !