Reisverzekering

**Veel mensen gaan nog steeds zonder reisverzekering op vakantie en beseffen niet hoeveel ellende dat kan opleveren als ze op hun vakantiebestemming ziek worden of een ongeval krijgen.
Er zijn zelfs mensen die naar een verzekeringsmaaschappij opbellen als ze al ziek zijn of ander problemen hebben met de vraag of ze zich alsnog kunnen verzekeren tegen die kosten.
Zo werkt het natuurlijk niet.
Ook krijg je je premie niet terug zoals sommigen denken als je geen problemen hebt gehad.
Ik sta soms echt versteld van de vragen die bij de diverse verzekeringsmaatschapijen binnenkomen.
Ga nooit onverzekerd op reis, het is niet te hopen maar je kunt nu eenmaal ziek worden op vakantie of nog erger een ongeval krijgen.
Ook kan het zijn dat je met spoed door omstandigheden terug naar huis moet, en dat loopt aardig in de papieren als je onverzekerd op reis gaat.

Vraag trouwens ook eens na bij je eigen reisverzekering hoe het zit met de vergoeding als je bagage te laat aankomt.
Sommige maatschappijen hebben standaard in hun pakket dat je dan voor 250 euro spullen mag kopen als je aangegeven hebt dat je bagage er niet is, wel de bonnen bewaren zodat je aan kunt tonen wat je gekocht hebt.
Het komt toch echt regelmatig voor dat bagage ergens verdwaald en later aankomt.
Ga dan niet te keer tegen je reisleidd(st)er ter plaatse, die kan er ook verder niks aan doen, Hij/zij kan dan alleen maar gaan bellen en zal dat ook zeker doen om uit te vinden waar de bagage gebleven is en wanneer die dan wel aankomt op de plaats van bestemming.
Vaak is dat al de volgende dag maar soms ook later.
Deze vergoeding krijg je alleen als je naar je vakantie bestemming gaat, als je naar huis gaat gelden andere regels, dan wordt je koffer netjes thuisbezorgd maar gaat men er vanuit dat je nog wel iets in de kast hebt hangen.
Stop ook nooit medicijnen, huissleutels en/of autosleutels in je koffer, en verdeel de bagage als je met meerderen bent, zodat je altijd iets hebt als een van de koffers zoek raakt.
Zorg ook voor een briefje met gegevens **in je koffer, soms raakt het label er af en maakt men de koffer open om te achterhalen waar hij thuis hoort.
Geen adres op het label en ook niet aan de binnenkant schrijven (De naam van uw hotel kan natuurlijk wel) maar een telefoon nummer, (liefts een 06 nummer).
Dit om te voorkomen dat men in de tijd dat je op vakantie bent je huis leeghaalt.

Maar ga nooit zonder reisverzekering op reis,het kan je in geval van nood honderden tot duizenden euro’s schelen, en voor nog geen 2 euro per dag p.p. ben je goed verzekerd**.