Reisverslag Syrie

Vorig jaar in de kerstvakantie heb ik een rondreis gemaakt door Syrie. Het land heeft me verrast: het is zo ontzettend veelzijdig en de mensen zijn zo gastvrij en vriendelijk!

Mijn rondreis start in Damascus, waar ik een aantal dagen verblijf om de oude stad, verschillende moskeeen en prachtige souqs te ontdekken. Vanuit Damascus neem ik een bus naar Palmyra, waar midden in de woestijn grootse Romeinse opgravingen liggen. Dan huur ik een auto (met chauffeur) voor wat dagen en ontdek ik het oosten van het land, richting Irak. Vanuit Aleppo bezoek ik verschillende Byzantijnse steden en de zgn. ‘Dead Cities’, en uiteraard ook Aleppo zelf wordt bezocht. De jaarwisseling breng ik door in Hama, om uiteindelijk af te dalen in Damascus waarvandaan ik naar huis vlieg.

Kijk voor mijn uitgebreide verslag op:

http://www.ikreis.net/main.php?cid=377

http://www.ikreis.net//images/syrie17.jpg

http://www.ikreis.net//images/syrie10.jpg

Een jaar later was ik weer in Syrie (en in Libanon). Dit keer ben ik langer in de omgeving van Hama gebleven, en heb ik oude beschavingen en kastelen in de omgeving van Lattakia bezocht. Via bovenstaande link zijn ook die verhalen te lezen.

Hoi lieve Jenny,
Ik heb geen één maar al je reisverslagen gelezen op je website,echt geweldig!
Om nog niet te spreken van die mooie foto’s die je heb getrokken.“Whoohh”
Nog niet van plan om een reisboek met al je verhalen uit te geven,Jenny?:slight_smile:
groetjes:georges.

Ik heb nu niet echt de tijd om een boek te schrijven, ik focus me momenteel meer op de fotografie. (En ik wil m’n website eerst helemaal up to date hebben, voor ik weer aan iets nieuws begin. Er missen nog een paar verhalen ;))