Reisverslag Jamaica december 2016

Donderdag 15 december , nog moe van de vliegreis maar dat gaat wel over . Het weer is goed , lekker warm en niet te benauwd . Vanmorgen een Jamaicaans ontbijt gehad , dat gaat er altijd wel in .
'S middags zijn we naar Mahogany Beach geweest in Ochi , daar is het meestal lekker rustig , er ligt een barretje met heel vriendelijke prijzen dus heel fijn om even bij te komen .
’ s avonds zijn we gaan eten bij the almond tree restaurant , good food en vriendelijk personeel . Niet echt goedkoop maar een mooi uitzicht over zee en heel lekker eten .
En dan is de dag alweer voorbij

Vrijdag 16 December, vanmorgen naar de farmers market geweest in whiteriver , een markt waar de lokale boeren hun waren verkopen . Lekker supervers en goedkoper dan in de supermarkt . En zo verdienen de locale boeren ook nog wat . Fruit en groente gekocht , aardappels en kruiden . Daarna zij we naar de rivier gereden om vis te kopen langs de rivier van de vissers . Verser kan niet . Wel 's ochtends kopen , na de middag wordt de kwaliteit minder , wat wordt verholpen door er wat plantaardige olie over te smeren . Is voor de gezondheid niet erg , maar ik heb ze liever echt vers . Daarna naar huis gereden en de rest van de dag rust en lekker eten wat gekocht is .

Zaterdag , 17 december . Vanmorgen met de dochtertjes van Kemrod ( Smiley Riley van Rileytours) naar Mahogany Beach geweest , twee meisjes van zes jaar en een van drie , die zich geweldig hebben geamuseerd . Om twee uur een local taxi gebeld die ons naar de pattie shop ( patty is een locaal gebak met kip-, rund- , soja- vulling ) heeft gebracht . Patties gekocht voor iedereen en met de taxi naar huis om ze lekker op te eten . Daarna rust tot zeven uur , en weer terug naar Ochi , even wandelen en daarna gaan eten bij Mongoon Restaurant , waar live muziek is op zaterdag . Main street ) . Lekker gegeten en om half elf weer terug naar huis om half elf . Morgen gaan we de planning voor volgende week maken .

Zondag 18 december : rustig gewandeld in Eltham vandaag , naar de top van de berg waar ons huis staat . Schitterend uitzicht , van daaruit kun je de zee zien . Ook enkele grote roofvogels vlogen daarboven rond .
'S avonds naar Oceans Eleven , hapje gegeten en genoten van de live Reggae muziek van o.a. Buffalo Bill , een lokale zanger die af en toe ook op de Nederlandse radio is te horen . Oceans Eleven ligt aan de pier in Ochi , elke zondagavond is er live muziek en het is de moeite waard .

Maandag 19 december : vanmorgen naar Dunns river falls gereden en de waterval beklommen . We hebben dat al gedaan maar onze gasten niet dus zijn we meegegaan . Lekker verfrissend dus we hebben er geen spijt van gehad . Als je gaat , probeer dan vroeg daar te zijn , voordat de bussen van de resorts komen want dan is het erg druk . Daarna een hapje gaan eten , naar de general foodstore inkomen gaan doen en weer naar huis . We hebben een uurtje gerust , daarna van het avondeten genoten en dan is alweer een dag om .

Dinsdag 20 december : vandaag naar Fire Water geweest in St. Anns Bay . Heerlijk warm water , waar zwaveldampen uit het water opstijgen . Na een massage met handdoeken die opgwarmd zijn in de vlammen van het aangestoken water voel je je als herboren . Niet veel mensen weten hiervan , zelfs voor veel Jamaicanen is het onbekend . Als je wilt gaan , vraag maar aan Smiley Riley of hij je brengt . Www.rileytours.biz

Woensdag 21 december : Vanmorgen vroeg naar Negril gereden . Een ritje van ongeveer 3,5 uur . Bij aankomst zijn we een een hapje gaan eten bij Travellers , met uitzicht op de zee . Daarna na de Drifters bar voor een paar Red Stripes ( lokaal biertje ) en live reggae muziek , geen entree en lekker buiten , biertje en muziek - best uit te houden . Daarna nog eten bij Travellers en alweer een dag om ,

Donderdag 22 december : Vanmorgen ontbeten bij Just Natural in Negril , west end . In een natuurlijke tuin met kolibries die er rondvliegen , vlinders om je heen en vers bereid sap en een Jamaican Breakfast , zeer aan te bevelen .
Daarna naar strand rusten , en om een uur of vier naar Ricks Cafe gegaan om de zonsondergang te zien en te kijken hoe ze van de clifs springen , heel spectaculair . Toen de zon onder was een biertje gaan drinken bij Lisa , een lokaal barretje tegenover Ricks Cafe .

Vrijdag 23 december : vanmorgen een boottocht gedaan met een catamaran . Naar het koraalrif , snorkelen en daarna naar een eilandje waar verse kreeft werd geserveerd met rijst en bonen . Heerlijk in combinatie met de sfeer en het warme weer . Op de terugtocht een paar biertjes , inbegrepen in de prijs . Daarna naar de Drifters bar voor live reggae muziek tot zes uur . Nog even eten bij Travellers en dan is het echt bedtijd .

Zaterdag 24 december : Vanmorgen weer teruggereden naar Ocho Rios . Jerk Chicken gegeten bij Scotchies , de beste jerk in de buurt .
Dan naar huis , rusten , en ‘s avonds naar Evita’ s geweest waar ze het beste Italiaans eten hebben in heel Ochi , met uitzicht over heel Ochi . Jerk spaghetti , nergens anders zo lekker gegeten .

Zondag 25 december : Kerstmis ! In de vroege ochtend naar de kerk geweest , waar gezongen en gedanst wordt .
Een heel bijzondere ervaring , daarna naar huis voor het kerstmaal . De rest van de dag rustig aan gedaan , family day .

Maandag 26 december : vandaag naar Firefly gereden , hoog in de bergen bij Oracabessa . Het is de voormalige schuilplaats van de piraat captain Morgan die van hieruit uitzicht had over de zee zodat hij niet aangevallen kon worden zonder dat hij de schepen al van vervzag aankomen . Het is tevens het voormalige landgoed van Noel Coward , waar hij beroemheden ontving zoals Elisabeth Taylor , de engelse Koninging , enz…
Er is een bronzen standbeeld van hem geplaatst en hij ligt er ook begraven ,
Het uitzicht is adembenemend , en Firefly is zeker een bezoek waard .

Dinsdag 27 december , vandaag stranddag . Bij Rooms on the Beach op het strand gelegen , vriendelijk personeel en mooi strand : Ocho Rios Bay Beach .

Woensdag 28 december : vandaag naar Fern Gully gereden , even buiten ocho rios . Mooie rit door het regenwoud met bezoek aan de rasta , Colonel Castro . Red stripe gedronken en even genoten van de stilte .

Donderdag 29 december : naar Black river gereden voor de krokodillen-safari . Met een boot over de black river , enkele krokodillen gezien waaronder twee heel grote . Daarna naar Pelican Bar , een barretje in de zee op een zandbank . Een bijzondere ervaring . Het is wel een hele reis , door de Blue Mountains

Info over Jamaica en de bewoners kunt u vinden op het Jamaica Forum . Alle plaatsen die het bezoeken waard zijn kunt u boeken bij www.rileytours.biz.
Rileytours wordt gerund door Kemrod , Smiley , Riley een jamaicaan die het eiland op zijn duimpje kent en je het echte Jamaica zal tonen