Jamaica in Mei

We zijn hier nu drie weken , en Mei en Juni zijn hier de regen-maanden .
Gelukkig regent het meestal laat in de namiddag en 's avonds , maar soms ook de hele dag .
Voor ons maakt dat niet veel uit , we amuserenons toch wel , en als we weg willen naar ochi of even relaxen bij Firefly dan gaan we 's ochtends . Vanaf 6 uur is het licht , dus lekker vroeg op , niks mis mee .

We hebben dit keer een tocht gemaakt vanuit Ochi naar Mandeville dat in the Blue Mountains ligt , niet ver van de zuidkust dus we zijn door de Mountains gereden , wat een hele mooie maar wel moeilijke rit is , omdat de wegen vol zitten met grote gaten en je dus slalommend je weg moet zoeken .
Vanuit Mandeville zijn we verder gereden naar de Zuidkust , onderweg zagen we een ketel boven een houtvuur staan met garnalen . Natuurlijk zijn we gaan proeven , en ze waren Heerlijk . Streetfood in Jamaica is meestal lekker en goedkoop en wij hebben nog nooit last gehad van maag en/of darmen , dus het is aan te bevelen .

Verder langs de kust , langs Black River , Bamboo Avenue , tot aan Negril waar we een vast adres hebben om te overnachten . Een klein hotel met een paar kamers dat net is overgenomen door nieuwe eigenaars die airco hebben laten installeren dus het is er nog prettiger geworden .
We zijn twee nachten gebleven , dus de eerste nacht zijn we naar de strandparty geweest bij Roots Bamboo met live muziek . Vanaf 20 uur 's avonds , geen entree en een topfeestje .
Donderdag naar woodstock voor meer live- reggae muziek , ook heel gezellig met helaas weinig gasten .
Jammer voor e muzikanten , want het was weer heel goed .

Vrijdag via Montego Bay weer terug naar Eltham , na twee dagen Party hebben we wel wat rust nodig .