Reisschema

Hallo allemaal,

Samen met een vriendin ga ik van 1 tot en met 17 augustus rondreizen door Sri Lanka…zin in!!!
Nu hebben wij een schema opgesteld, alleen geen idee of dit haalbaar is en er zijn nog een aantal vragen.

Dag 1 Vertrek vanaf Dusseldorf
Dag 2 Negombo (wij landen om 04.30 uur, dus eerst even een dutje doen)
Dag 3 Ochtend vertrek uit Negcombo naar Anuradhapura
Dag 4 Anuradhapura (Wilpattu park bezoeken)
Dag 5 Anuradhapura (Stadje/tempels) bekijken en dan reizen naar volgende bestemming
Dag 6 Dambulla/Habarana/Polonnaruwa
Dag 7 Dambulla/Habarana/Polonnaruwa
Dag 8 In de ochtend vertrekken naar Kandy
Dag 9 Kandy
Dag 10 In de ochtend vertrekken naar Ella met de trein
Dag 11 Ella (Ude Walawe park bezoeken)
Dag 12 Bezoeken horton plains en daarna doorreizen naar Arugam Bay
Dag 13 Arugam Bay
Dag 14 Arugam Bay
Dag 15 In de ochtend vertrek naar Galle
Dag 16 Vertrek naar Colombo (wij vliegen pas om 04.30 uur)
Dag 17 Aankomst Dusseldorf

Uiteraard hebben wij een aantal vragen:

 • Is dit reisschema een haalbaar of moeten wij nu al dingen schrappen?
 • Wij willen zoveel mogelijk met het OV doen, gewoon omdat we de ervaring leuk vinden. Wij weten dat dit echt meer tijd kost. Welk deel van onze route is echt af te raden/niet haalbaar met de trein/bus
 • Is Arugam Bay de juiste keuze qua locatie om een paar dagen rustig bij te komen aan het strand, gezien het seizoen?
 • Wij zijn 8 en 9 augustus in Kandy, dat is het begin van Esale Perahera. Moeten wij dan op voorhand al een accommodatie boeken of moet dat nog wel last minute lukken?
 • Wij twijfelen tussen qua locatie tussen Dambulla, Habarana en Polonnaruwa. Het is de bedoeling om vanaf één plek deze plaatsen te bezoeken. Welke stad is het meest levendig/gezellig om te verblijven?
 • Wij hebben nu alleen Ella opgenomen in ons reisschema. Missen we echt iets als we Nuwara Eliya niet aandoen? of kunnen wij daar met de trein uitstappen voor een paar uurtjes?

Alvast dank voor jullie hulp!!

Wendy en Sanne

Hoi ladiez,

Niet slecht, maar

 • Dag11 is onzin. UW heeft zoals alle parken safaris 6-9 en 15-18 uur en is 3 uur van Ella. Je kunt beter safari doen in Habarana, dan heeft het parktrio daar ‘The Gathering’ (paarseizoen) dus indrukwekkende kuddes
 • Dag12 is optimistisch. HP is 1:15 uur van Ella en je moet er 7 uur 's ochtends zijn, is beter te bezoeken vanuit Eliya of Haputale want die zijn maar 0:45 uur reizen dus later op. En Arugam is juist hele andere kant op, met bus kom je er dan niet meer (met taxi wel).
 • Dag15 is 8 uur rijden en 160 euro (Rs 21,000) naar Galle met taxi, met bus is het 10-11 uur dus eigenlijk niet in 1 dag te doen.
  En de andere vragen
 • Alles kan met trein/bus maar soms heb je tuktuk of taxi nodig; in Driehoek bijvoorbeeld is het soms handig, en voor Ella (of Haputale) naar Horton moet het want zo vroeg nog geen bussen
 • Ja Arugam is lekker zonnig. De zee is voor surf, niet voor zwemmers.
 • Kandy zit nokkievol geboekt ja, snel bij zijn
 • Habarana en Dambulla zitten centraal in Driehoek. Niets is daar echt een gezellig toeristenstadje, je eet veelal in je guesthouse (alleen Sigiriya heeft een paar restaurantjes)
 • Eliya vinden we niet zo spannend, te Europees en koud. Zit op de route ja, dan is bus Kandy-Eliya en vervolgens trein (gereserveerd!) Nanu Oya naar Haputale of Ella beter.

Sukses,

<Erik> & [Sandya]

Bedankt voor de snelle reactie!

-Dag 11 en 12 gaan we een beetje omgooien.
-Heb je suggesties voor een betere bestemming om aan het einde wat strand mee te pikken? Wij willen graag relaxed een boekje lezen aan het strand en 's avonds lekker ergens een drankje kunnen doen. Wij hadden voor Arugam gekozen omdat de westkust ook niet handig is ivm moesson. Maar als zwemmen daar echt niet gaat in Arugam is dat ook niet handig. Is Trincomalee een betere bestemming? en zou dat reistechnisch in ons schema passen?

Groetjes Wendy en Sanne

Hoi maar weer,

Lastig kiezen, gevalletje door-de-hond-of-door-de-kat gebeten worden :wink: lol2want Trinco heeft weer nauwelijks toeristenrestaurants of bars buiten de hotels/guesthouses.

Dus als het alleen om zonnebaden en zwemmen (geen snorkel of duik) gaat dan zou ik voor zuidwesten kiezen; Hikka en Unawatuna hebben een rif voor (deel van) het strand en Mirissa eentje binnen 1-2 km van het dorp en achter alle drie de riffen is de zeer normaliter rustig genoeg. Tevens lekker zonnig tot aan 3-4 uur 's middags, moesson betekent vooral een windpatroon (dat einde dag tot wolken en regen leidt) en niet een direkte link met paraplus zoals in bijv. India.

Sukses,

<Erik> & [Sandya]