Reisgenoten gezocht Tibet april 2013

Hallo allemaal,

Lieke en ik (joost) willen graag naar Tibet. We hebben eerder een bericht geplaatst, maar dat was misschien niet helemaal volledig.
Om Tibet in te komen heb je een Tibet-permit nodig, en om deze te krijgen moet je met 5 landgenoten reizen in Tibet. We zoeken dus (minimaal) 3 reisgenoten.
Wij willen 6 april naar West-China vliegen, en rond 10 april Tibet binnen gaan. Hier willen we via de Friendship Highway vanaf Lhasa, via Gyantse, Shigatse, Shegar, de Rongbuk Monastery en het Everest Base Camp naar de grens met Nepal.

Momenteel is Tibet gesloten voor toeristen en zijn er geen permits te krijgen, maar de algemene verwachting (die wij ook krijgen te horen, en ook naar aanleiding van afgelopen jaren) is dat het vanaf 29 maart weer open is. Genoeg tijd dus om alles te regelen!

Dus… wie heeft er zin om mee te gaan naar het dak van de wereld?

ik wil volgend jaar ook naar tibet en nepal :smiley:
willen jullie ook verder door nepal reizen?

dit staat er op shoestring site
Vanaf 1 april 2013 is Tibet weer open voor toeristen. Daarnaast is het goed om te weten dat de permitregels zijn versoepeld. Het is voor het verkrijgen van een permit niet meer noodzakelijk om minimaal 5 mensen van dezelfde nationaliteit te hebben. Dit betekent dat reizigers met een andere nationaliteit dan de Belgische/Nederlandse ook deel kunnen nemen aan de Belgische/Nederlandse groepsreizen. Voor individuele reizigers is nog wel een minimum van 2 personen van dezelfde nationaliteit vereist.

dus met zijn tweeën zou je er ook in kunnen

groetjes Inge

Hey Inge,

Bedankt voor je reactie. Wij zijn inmiddels alweer een poosje terug van onze reis. Met wat moeite (vooral qua timing) lukte het ons inderdaad om met zijn tweeën een visum te krijgen. Mocht je volgend jaar gaan, kan ik je echt aanbevelen om ook een stukje China mee te nemen. Wij zijn eerst van Chengdu naar Xining gereisd, waarbij je ook over Tibetaans plateau gaat. Hier is het een stuk minder toeristisch dan in Tibet zelf, wat wij heel fijn vonden. Nepal hebben we ook gedaan, maar hier zijn we alleen naar Sauraha en Kathmandu gegaan.

Hallo Inge,
Dit jaar zijn er geen beperkingen m.b.t. de afgifte van permits voor Tibet. Je kunt er zelfs nu ook als solo reiziger heen. Wat wel nodig is, is dat je een van te voren georganiseerde reis hebt, voor elke dag een gids en voor buiten Lhasa privé vervoer met chauffeur. Dat kan een georganiseerde groepsreis zijn, maar ook een privé-reis. Als je dat geregeld hebt, kun je gewoon een permit krijgen. Maar de situatie in Tibet kan opeens plotseling veranderen. Dus is er geen zekerheid over hoe de permit situatie in de toekomst zal zijn. Overigens geldt het vorenstaande alleen voor de Tibetaanse Autonome Regio (TAR). In de Tibetaanse gebieden in Chinese provincies mag je gewoon op eigen gelegenheid en zonder permit rondreizen. Succes.