Reisboeken Spanje

1. Op reis naar Spanje

De uitgever van dit gidsje geeft vier keer per jaar een informatief tijdschrift uit voor Spanjeliefhebbers. Daaruit is voor dit boekje rijkelijk geput, het staat boordevol informatie die je vaak in een doorsnee reisgids niet vindt. Want, zoals de ondertitel vermeld, het bestaat vooral uit tips van reizigers voor reizigers. Na een serie internetadressen met beschrijvingen van de sites volgen een uitputtend overzicht van alle vliegtuigmaatschappijen, busbedrijven en autoroutes (met overnachtingsadressen onderweg) naar Spanje en treinverbindingen en autohuur in Spanje. Vervolgens tips over bijzondere bezienswaardigheden, gebeurtenissen of hotels en restaurants, ondergebracht in vijf tochten door vijf landstreken. Ten slotte dan nog een hoofdstukje met (cadeau)artikelen die je mee naar Nederland kunt nemen om zolang mogelijk het Spanjegevoel vast te houden. Het handzame formaat, de aardige kleurenfotootjes en de twee landkaarten van Spanje en Frankrijk maken het gidsje inderdaad tot een onmisbare bron van informatie onderweg.

Auteur: Jessica Verbruggen
Uitgeverij: Miller Books

http://img.bol.com/intershoproot/BOOKCOVER/FC/9/0/7/6/2/9076218439.gif

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/x.gif

  1. Spanje

Een goede gids kent zijn territorium als zijn broekzak, maar is in staat zich ook steeds weer te laten verleiden en verrassen. Zo’n gids is Rik Zaal. Hij bereisde Spanje tot in de verste uithoeken, maar het land kan hem na al die jaren nog steeds met stomheid slaan zoals dat altijd het geval is met grote liefdes.
Een goede gids probeert zijn liefde op zijn gevolg over te brengen. Zo’n gids is Rik Zaal ook. Met hetzelfde aanstekelijke enthousiasme als waarmee hij de lezer rondleidt in musea en achteraf gelegen kerkjes, waarvoor soms tientallen kilometers moet worden omgereden, vertelt hij over alledaagse zaken als de keuken van Spanje (waarbij hij er geen been in ziet de lezer een compleet recept voor te schotelen), de luchtbrug tussen Madrid en Barcelona (zo’n veertig vluchten per dag!) of het Museu del FC Barcelona, trots van Catalonië.
Zaal maakt Spanje niet mooier dan het is. Zo beschrijft hij de streek ten westen van Castellón als ‘de hel op aarde’ en ziet hij in de moderne architectuur in de stad Gijon erg veel lelijkheid. Het is de eerlijkheid die je van een goede gids verwacht, het is de bekentenis van een geliefde die je niets wil onthouden.
Wie met Rik Zaal Spanje bereist, per auto of vanuit zijn luie stoel, leert het land kennen van binnen en van buiten. Het Spanje van Zaal: wie er een keer geweest is, wil er steeds weer naar terug.

Auteur: Rik Zaal
Uitgeverij: Arbeiderspers

http://img.bol.com/intershoproot/BOOKCOVER/FC/9/0/2/9/5/902955858X.gif

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/x.gif

3. On the road Spanje

25 uitgelezen tochten voor de onafhankelijke reiziger.
Onderzoek minder bekende gebieden.
Handig, compact en gebruiksvriendelijk

25 Speciaal ontwikkelde kaarten

Van de karakteristieke witten dorpjes van Andalusië, die oplichten onder een strak blauwe hemel en de zacht glooiende groene heuvels van Galicië tot de ruige kliffen van de Costa Brava en de lange zandstranden van de Costa del Sol. In deze 25 tochten ontdekt u de verborgen kanten van het Spanje dat u dacht te kennen.

Auteur: -
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

<table border=“0” cellpadding=“0” cellspacing=“0” width=“100%”><tbody><tr valign=“top”><td align=“center”>

http://img.bol.com/intershoproot/BOOKCOVER/FC/9/0/2/1/5/9021534169.gif

</td> <td>

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/x.gif

</td> <td width=“100%”>

</td> <td align=“right”>
</td> </tr> <tr> <td colspan=“4”>
</td></tr></tbody></table>

4. Rustiek kamperen in Spanje

U zoekt een camping, maar liefst niet al te groot en druk. U wilt de vrijheid ervaren van lekker de hele dag buiten en dicht bij de natuur zijn. Toch wilt u af en toe de gezelligheid van andere mensen om u heen. Hoe vindt u zo’n ideaal terrein? Het is immers niet gemakkelijk om uit het totale aanbod van meer dan 10.000 campings de juiste terreinen te kiezen.
Kosmos-Z&K Uitgevers heeft voor u een selectie gemaakt van de meest bijzondere. Alleen kleinschalige tereinen die landschappelijk aantrekkelijk en idyllisch gelegen zijn en waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat, kwamen voor Rustiek kamperen in Oost-Frankrijk in aanmerking.
Geen camping is gelijk aan een andere. U zult prachtige landgoedcampings aantreffen, eenvoudige campings en verrassende luxe campings. Wat de 100 geselecteerde campings gemeenschappelijk hebben is het predikaat ‘rustiek’. Ver weg van de drukte, de massaliteit en de onpersoonlijkheid.

Auteur: Bert Loorbach
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

http://img.bol.com/intershoproot/BOOKCOVER/FC/9/0/2/1/5/9021540525.gif

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/x.gif

5. Spaanse Pyreneeen

Spaanse Pyreneeën Reisgidsen met veel aandacht voor actief ontspannen tijdens de vakantie. Dankzij de vele routes en tochten anders dan andere reisgidsen.

Auteur: M.A. Mandos & R.E. van Maarle
Uitgeverij: ANWB

http://img.bol.com/intershoproot/BOOKCOVER/FC/9/0/1/8/0/901801771X.gif

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/x.gif

6. Noord-Spanje

Noord-Spanje is bijzonder afwisseld. Groene heuvels, lange zandstranden, kleurrijke vissershavens en afgelegen bergdorpjes waar de bewoners nog hun eigen kaas maken.
De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met de grote diversiteit van deze regio. In het eerste gedeelte leest u alles over de boeiende geschiedenis en cultuur. Het tweede gedeelte neemt u mee op reis door Noord-Spanje. Van de Pyreneeën naar de culturele rijkdommen van Bilbao en van Baskenland op weg naar de kathedraal van Santiago de Compostela. Door de Rioja wijngaardgebieden langs indrukwekkende middeleeuwse kerken en paleizen naar de ruige bergketens van Picos de Europa; het komt allemaal aan bod. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met themapagina’s over ‘Ambachten en Musea’, ‘De Pelgrimsroute’ en ‘Fiësta’s’.
In het gedeelte ‘Reisinformatie’ vindt u alles over vervoer, accommodatie, reisbenodigheden, toeristische tips, klimaat, winkelen, nutttige adressen en talloze wetenswaardigheden. Insight Guide Noord-Spanje is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.

Auteur: -
Uitgeverij: Cambium

http://img.bol.com/intershoproot/BOOKCOVER/FC/9/0/6/6/5/9066551275.gif

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/x.gif

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/x.gif

7. Bergtochten in de Cordillera Cantabrica en de Picos de Europa

Jan Knaapen beschrijft 31 dagtochten, uiteenlopend van makkelijke wandelingen die ook voor kinderen geschikt zijn tot hooggebergtetochten waar alleen ervaren bergwandelaars voor zullen warmlopen. Wie met zijn rugzak van het ene bergdorpje naar het andere wil trekken, kan kiezen tussen een elftal meer daagse trektochten. Een aantal daarvan is speciaal voor dit boek ontwikkeld en nog niet eerder beschreven. Ook bevat het boek dertien mountainbikeroutes, verspreid over het hele gebied en er is een hoofdstuk opgenomen over de mogelijkheden voor tochten te paar, zowel voor beginners als gevorderden.

Auteur: J. Knaapen
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers Groep

http://img.bol.com/intershoproot/BOOKCOVER/FC/9/0/2/5/7/9025741002.gif
[<!–img id=“overlay” style=“z-index: 3; position: relative; left: 0;bottom: 17px; margin-bottom: -10px” src=“bol.com | pagina niet meer bereikbaar” border=“0”–> <script language=“javascript”> var detect = navigator.userAgent.toLowerCase(); if (detect.indexOf(“msie”) > -1) { // Internet Explorer document.write(‘’); document.write(’

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/imagesOnline/BOOK_lookinside_overlay_large.gif

‘); document.write(’
‘); } else { document.write(’

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/imagesOnline/BOOK_lookinside_overlay_large.gif

'); } </script>

bol.com | pagina niet meer bereikbaar](De winkel van ons allemaal | bol.com)

8. Hoe overleef ik mijn vakantie in Spanje

De Hoe overleef ik-serie is razend populair bij meisjes én jongens. De website van Francine Oomen wordt ontelbare malen per dag bezocht, en heel veel lezers zijn ervan overtuigd dat Rosa, Jonas en Esther ook echt bestaande personen zijn. Voor alle fans van Hoe overleef ik brengt Van Holkema & Warendorf vier taalgidsjes op de markt, waarmee de lezer zich uit allerlei situaties zal kunnen redden. In het vliegtuig, op de camping, in de disco of in het restaurant: met alles is rekening gehouden. Er zit veel humor in de gidsjes, maar ook serieuze onderwerpen komen aan bod.
Maar een vakantie naar ëzonnig´ Spanje, ëzinderend´ Italië, ëfantastisch´ Frankrijk of ëspetterend´ Engeland wordt nog leuker als je ook kunt verstaan wat die coole jongen of dat knappe meisje tegen je zegt…
Gelukkig kan dat nu met de Hoe overleef ik-taalgidsjes. Alle uitdrukkingen die je nodig hebt om je helemaal zelfstandig te redden in het buitenland staan erin. Komt dat even goed uit!
Boordevol survivaltips voor een onvergetelijke vakantie!

Auteur: Francine Oomen
Uitgeverij: Unieboek

http://img.bol.com/intershoproot/BOOKCOVER/FC/9/0/2/6/9/9026998244.gif

<!–img id=“overlay” style=“z-index: 3; position: relative; left: 0;bottom: 17px; margin-bottom: -10px” src=“http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/imagesOnline/BOOK_lookinside_overlay_large.gif” border=“0”–> <script language=“javascript”> var detect = navigator.userAgent.toLowerCase(); if (detect.indexOf(“msie”) > -1) { // Internet Explorer document.write(‘’); document.write(’

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/imagesOnline/BOOK_lookinside_overlay_large.gif

‘); document.write(’
‘); } else { document.write(’

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/imagesOnline/BOOK_lookinside_overlay_large.gif

'); } </script>

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/imagesOnline/BOOK_lookinside_overlay_large.gif

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/x.gif

9. Trotter-gids voor Centraal-Spanje

De Trotter-reisgidsen zijn bekend van hun betrouwbare keuze van hotel- en restaurantadressen in alle prijsklassen. De gidssen bevatten kritische noten, een persoonlijke visie en uitgebreide achtergrondinformatie over het land en over de bezienswaardigheden. Er is speciale aandacht voor extra tips die een reis nét iets meer pit geven.

Auteur: -
Uitgeverij: Terra-Lannoo

<table border=“0” cellpadding=“0” cellspacing=“0” width=“100%”><tbody><tr valign=“top”><td align=“center”>

http://img.bol.com/intershoproot/BOOKCOVER/FC/9/0/2/0/9/9020954644.gif

</td> <td>

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/x.gif

</td> <td width=“100%”>

</td></tr></tbody></table>

10. Spanje

Alle info over spanje in één boek is niet mogelijk, maar met dit goed in de hand liggende boek is men er bijna in geslaagd. Het boek zit boordevol informatie over Spanje, met duidelijke kaartjes en mooie foto’s. Een verrassend mooie en informatieve Spaanse reisgids.

Auteur: -
Uitgeverij: Unieboek

http://img.bol.com/intershoproot/BOOKCOVER/FC/9/0/4/1/0/9041033521.gif

[<!–img id=“overlay” style=“z-index: 3; position: relative; left: 0;bottom: 17px; margin-bottom: -10px” src=“http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/imagesOnline/BOOK_lookinside_overlay_large.gif” border=“0”–> <script language=“javascript”> var detect = navigator.userAgent.toLowerCase(); if (detect.indexOf(“msie”) > -1) { // Internet Explorer document.write(‘’); document.write(’

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/imagesOnline/BOOK_lookinside_overlay_large.gif

‘); document.write(’
‘); } else { document.write(’

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/imagesOnline/BOOK_lookinside_overlay_large.gif

'); } </script>

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/imagesOnline/BOOK_lookinside_overlay_large.gif](http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_AffiliateMap-Start?LinkType=Product&Section=BOOK&referrer=bfaqIZcR7HmBUzgAntL7Di341634796&PrdId=1001004001996458#inkijk)

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/x.gif

11. Bijzondere logeeradressen Spanje

Met méér dan 300 adressen in nog onontdekte dorpjes, grote steden, de Balearen en de Canarische Eilanden is deze gids één grote ontdekkingsreis door Spanje. Logeeradressen in de regio’s waar de klok nog stil heeft gestaan en het authentieke hart van Spanje nog steeds klopt.
Ieder adres heeft zijn eigen verhaal; sommige worden gekenmerkt door de innemende persoonlijkheid van de eigenaar, andere door het bijzondere historische gebouw, de prachtige ligging of de uitzonderlijke gastvrijheid van de gastheer of gastvrouw. Verscheidenheid, authenticiteit, persoonlijkheid en een uitzonderlijk hoog niveau kenmerken de adressen in deze gids.
Finca’s, posada, hostals en paradores…Juwelen van de Spaanse cultuur die de zinnen te boven gaat en die u er aan helpen herinneren waarom het ontdekken van het Iberisch schiereiland zo bijzonder is. Ontdek de veelzijdige Spaanse cultuur, geniet van bijzondere en prachtig geserveerde Mediterrane gerechten en trek er op uit op de fiets of wandelschoenen die de gastheer u heeft geleend. Ontmoet de meest bijzondere huiseigenaren en hoteliers, alle met een eigen verhaal en een passie. Viva España!

Auteur: -
Uitgeverij: Spalder

http://img.bol.com/intershoproot/BOOKCOVER/FC/9/0/7/7/0/9077090045.gif

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/x.gif

12. 100% Barcelona

Of je nu gaat voor sightseeing, shoppen, culinair genieten of avontuur: met deze gids op zak, ontdek je Barcelona in no-time. Alle bezienswaardigheden, de leukste musea, parken, restaurants, cafés en winkels zijn overzichtelijk ingedeeld per stadsdeel. 6 leuke wandelingen leiden je overdag langs al die mooie plekken. Voor 's avonds zijn er uitgaanstips voor iedereen en comfortabele hotels voor elk budget. De duidelijke plattegronden laten je zien waar je bent en waar je naartoe moet. 100% Barcelona, voor wie niets wil missen!
Genieten van Gaudí’s bouwwerken, shoppen in Passeig de Gràcia, slenteren door de kleine steegjes van de oude binnenstad, flaneren over de Ramblas, bootjes kijken in de haven, tapas eten aan het strand.

Auteur: Nieke Stijn
Uitgeverij: Mo’ Media

http://img.bol.com/intershoproot/BOOKCOVER/FC/9/0/5/7/6/905767095X.gif

[<!–img id=“overlay” style=“z-index: 3; position: relative; left: 0;bottom: 17px; margin-bottom: -10px” src=“http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/imagesOnline/BOOK_lookinside_overlay_large.gif” border=“0”–> <script language=“javascript”> var detect = navigator.userAgent.toLowerCase(); if (detect.indexOf(“msie”) > -1) { // Internet Explorer document.write(‘’); document.write(’

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/imagesOnline/BOOK_lookinside_overlay_large.gif

‘); document.write(’
‘); } else { document.write(’

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/imagesOnline/BOOK_lookinside_overlay_large.gif

'); } </script>

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/imagesOnline/BOOK_lookinside_overlay_large.gif](http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_AffiliateMap-Start?LinkType=Product&Section=BOOK&referrer=bfaqIa2R7HnEk@-AntL7Itn41634796&PrdId=1001004001841565#inkijk)

http://img.bol.com/intershoproot/eCS/Store/nl/x.gif