Reis Argentinië / Chili in 3 weken

Hi allemaal,

Eind juni t/m midden juli gaan wij een reis maken door Argentinië en mogelijk ook een deel van Chili. In totaal hebben we ongeveer 3 weken en willen we zoveel mogelijk zien, maar ook niet te gehaast reizen. We zijn daarom benieuwd naar jullie tips / ervaringen.

Ook vroegen wij ons af wat jullie ervaring zijn met het weer rondom deze tijd, aangezien de wegen wellicht moeilijker begaanbaar zijn.

Dag 1 - Aankomst in Cordoba
Dag 2 - Cordoba
Dag 3 - Cordoba
Dag 4 - ochtend vlucht naar Salta
Dag 5 - Salta
Dag 6 - Salta
Dag 7 - ochtend bus naar San Pedro de Atacama
Dag 8 - San Pedro de Atacama
Dag 9 - 1) eind ochtend vlucht naar La Serena of 2) bus richting Valparaiso
Dag 10 - 1) ochtend vliegen naar Santiago vanuit La Serena of 2) bus richting Valparaiso
Dag 11 - Valparaiso
Dag 12 - Valparaiso
Dag 13 - bus naar Mendoza (via Santiago)
Dag 14 - Mendoza
Dag 15 - ochtend vlucht naar Buenos Aires
Dag 16 - Buenos Aires
Dag 17 - ochtend vlucht naar Iguazu
Dag 18 - Iguazu en avond vlucht naar Buenos Aires
Dag 19 - Buenos Aires
Dag 20 - vlucht middag naar Amsterdam

Alvast bedankt!

Groet, Sabrina

Pittig tempo. Ik zou het niet zo strak plannen. Heb vorig jaar bijv meegemaakt dat er paar dagen niks reed tussen Santiago en Mendoza ivm staking. Kon vervolgens wel met een bus richting Chili, maar stond om onverklaarbare reden weer vijf uur stil voor de grens. Met jouw planning moet echt alles vlekkeloos verlopen om geen vertraging te hebben en geen volgende vluchten te missen.

Houd er zeker rekening mee in je schema dat de passen tussen Salta/San Pedro en tussen Santiago/Mendoza in die periode gesloten kunnen zijn vanwege slecht weer!

Bedankt allebei! We hebben de reis iets aangepast, zodat we meer tijd hebben op sommige plekken.

Stel dat Chili door slecht weer niet bereikbaar is (we willen tot het laatste moment wachten met boeken), welke plekken in Argentinië zouden jullie dan aanraden om in plaats daarvan te bezoeken?

Beste Sabrina,

Ik zou met in die 20 dagen beperken tot Córdoba, Mendoza, Salta (& Jujuy), Iguazú en Buenos Aires (in die volgorde). Uitstapjes naar Chili, hoe mooi ook, maken alles veel complexer. Wat ik overigens niet snap is dat je reis aanvangt in Córdoba of vlieg je toch eerst op Buenos Aires?

Hou er ook rekening mee dat vanaf 9 juli de wintervakantie begint hier, dan kan het erg druk zijn in Salta, Iguazú, etc.

Groet,

Jan