Recept voor Sütlaç en een voorgerecht?

Hooi hooii,

Ik ben op zoek naar het recept om Sütlaç te maken, aangezien ik hier helemaal weg van ben. Je kunt me er letterlijk wakker voor maken!!!

Ook ben ik op zoek naar het recept voor het goedje wat je bij ieder restaurant vooraf krijgt met brood. En dan bedoel ik niet het witte, maar het rode :slight_smile:

Wie o wie kan me hieraan helpen zodat ik een beetje turkije in een nederlandse keuken kan brengen?

Alvast bedankt!

Groetjes Martine

Het rode voorafje:

Acili Ezme (Turkse salsa)

Ingrediënten

* 4 rijpe vleestomaten
* 1 ui
* chilipepervlokken
* 1 grote teen knoflook
* 2 el fijngehakte bladpeterselie
* 1/2 citroen (het sap)
* olijfolie
* zout
* versgemalen peper

Bereiden

Tomaten ontvellen, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
Ui snipperen. Knoflook uitpersen. Meng de tomaat, ui, knoflook,
peterselie en het citroensap. Breng op smaak met chilipepervlokken,
zout, peper en een beetje olie.

Sutlac:
Turkse rijstpudding (ongeveer 6 bakjes)

Bereidingstijd:
ongeveer een uur

Ingredienten:

  • 1 kopje rijst
  • 1 kopje water
  • 1 liter melk
  • Een halve kop suiker
  • Vanillesuiker naar smaak
  • Snufje kaneel

Bereiding:

Doe de rijst en het water in een pan met een dikke bodem, breng het water aan de kook, en als de rijst bijna droog dreigt te staan, giet de melk erbij, breng de melk al roerende aan de kook (pas op dat het niet overloopt) en blijf roeren totdat je de rijst begint te zien bij het doorroeren.
Doe dan de suiker erbij en blijf nog even doorroeren (het moet niet helemaal vloeibaar meer zijn, maar het moet ook niet te dik worden), giet het dan in de bakjes, strooi er dan, per bakje een snufje kaneel op en laat ze afkoelen, totdat ze in de koelkast kunnen. koud opdienen.

file:///C:/DOCUME%7E1/erik/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-3.jpg

http://www.portakalagaci.com/oburcuk/images/sutlac.jpg

SUPER bedankt voor de recepten!
Zal van het weekend even mijn kookkunsten uitproberen :slight_smile:

afiyet olsun

http://www.bewegende-plaatjes.net/galerij/smilies/eten/essen007.gif.html

Dank je King,

En dan heb je nog die’‘meze’'vooraf,super heet

Ik kreeg het recept,maar heb het met nederlandse middelen aardig kunnen nabootsen;heel simpel:

Blikje tomatenpuree
Rode sambal 4 theelepels
Weinig perselie,heel fijn gesneden
Klein uitje fijngesneden

Je kunt het beste dit in combinatie afwisselen met andere kleine voorgerechtjes

Roomkaas, kwark, bieslook, peterselie, (of thijm en munt, net waar je zin in hebt) knoflook, peper en zout mengen (beetje olijfolie erbij) en je hebt haydari (wat overal in Turkije anders lijkt te heten). Efes op tafel, ekmek, haydari en ik ben heel erg tevreden.

en daarna

nog

een

toetje

http://www.halimbey.com.tr/urunler/karisikkebap.jpg

Klopt;maar er zit een verandering in;Haydari zit geen knoflook in

Gisteren een Turkse kennis gesproken hierover

Haydari;

Kleine komkomer met verdunde yogurt met kruiden

Cacic:dikke yogurt met komkommer en knoflook

Allemaal zelf thuis simpel te bereiden met de rest van bovenstande voorgerechten

En dan…inderdaad,Iskender?Adana kebab?

Wat ik jullie aanraad is eens een restaurant binnen te stappen gespecialiseerd met de keuken uit Adana…eerst een tafel vol met voorgerechten,daarna Adana kebab(wel pittig) vanaf het houtskool.

Vooraf water drinken bij het voorgerecht voor neutralisatie…tijdens het hoogdgerecht een goede wijn uit de pamukkale streek…

Even naar een Turkse site:
Sarmisak is knoflook :slight_smile:
Maar ik zei al, in iedere streek smaakt het weer een beetje anders. Die dame komt kennelijk uit een streek waar ze er geen knoflook in doen.
In deze gaat trouwens feta, weer wat anders.
** Haydari (5 Kişilik)

								**  **


Malzemeler
1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir Rendesi
3 Diş Sarmısak
Kimyon
Tuz
Kuru Nane
1 Fincan Zeytinyağı
Üzerine serpmek için Kırmızıbiber
Sivribiber (Arzuya göre)**

Hans, die hete meze vooraf, volgens mij is dat dezelfde als de acili ezme (wat Turks is voor “heet voorafje”. Maar maakt niet uit, ik maak ze dit weekend gewoon allebei en kijk dan welke het lekkerst smaakt. Ik krijg wat visite zondag en door dit topic weet ik wat ik ga serveren: Turkse hapjes :slight_smile:

Mjammie, wij weten dus waar we het weekend eten :wink:

Ja, bij Erik. Kan je meteen even info halen over Turkije (die heb je vast niet meer nodig) en Thailand :slight_smile:

Als vooraf hoort natuurlijk ook peneyr,turkse geitenkaas in plakjes gesneden;je hebt jong en oud…ieder zijn smaak.

En natuurlijk salade…heel klein gesneden tomaten,komkommer,plakjes in 4en,ui gefruit,lange groene peper klein gesneden,wat peterselie fijn,en dat overgoten met een flinke scheut olijfolie.

Geitenkaas?!?! :puke:

Erik: die info over Turkije heb ik inderdaad niet meer nodig… maar die van Thailand wel!!! :smiley:

Appeltaart met pudding
4-6 personen
ingrediënten:
voor de bodem:
[ul]
[li]2 eieren[/li][li]60 gram bruine riet suiker[/li][li]mes punt bakpoeder[/li][li]60 gram bakbloem[/li][/ul]voor de pudding:
[ul]
[li]1 ei[/li][li]1 el bloem[/li][li]3 el rietsuiker[/li][li]2 el boter[/li][li]250 ml melk[/li][/ul]Voor de vulling:
[ul]
[li]2-1/2 zoete appels,schillen,klokhuizen verwijderen en in dunne partjes snijden[/li][li]200 gram gemengde nootjes,walnoten,amandelen,noten enz.grofhakken.[/li][li]3 toetlepel amandelschijfjes[/li][/ul]extra:
[ul]
[li]1/2 pakje tartina, breiden zoals die op het verpakking is vermeld[/li][li]bakvorm rond 20cm doorsnede[/li][/ul]Bereidingwijze:
[ol]
[li]Verwarm de oven voor op 175 graden.[/li][li]Klop de eieren luchtig en schuimig.Voeg de suiker toe en ga verder met kloppen.[/li][li]Voeg beetje bij beetje de bloem en de bakpoeder toe.Goed door elkaar roeren tot een gladde beslag ontstaat.[/li][li]Giet het beslag in ingevette bakvorm.[/li][li]Bak de bodem 25-30 min.totdat de bovenkant bruin kleurtje krijgt.Haal de bodem uit de oven en laat dit aan de kant afkoelen.[/li][li]Smelt de boter in de pan.Voeg al roerend geklutste ei,suiker,bloem en als laatste de melk toe.Blijf met een garde roeren tot er een papje ontstaat.Haal de pan van het vuur en laat het even afkoelen.[/li][li]Bestrijk de bodem met de pudding en laat de randjes wel ietsjes leeg.[/li][li]Leg de appels tegen elkaar aan op de pudding.[/li][li]Bestrooi daarna eerst de nootjes over de appels en dan de amandelschijfjes[/li][li]Schuif de bakvorm weer in de oven en bak de taart nog 15-20 min.tot de schijfjes bruin kleurtje krijgen.[/li][li]Haal de taart uit de oven en laat het afkoelen.Leg het daarna ongeveer half/een uur in de koelkast om de pudding te laten opstijven[/li][li]Schep tartina over de taart, 15min. laten opstijven.Eet smakelijk[/li][/ol]http://deturkserecepten.blogspot.com/

ik was van plan om ook sutlac te maken.Als het zover is laat ik het jullie weten.
groetjes!

hoooi,

kun je de sutlaç waarvan het recept hier bovenaan staat ook na bereiding even in de oven doen?(of moeten en dan andere ingrediënten bij?) en hoe lang moet het dan in de oven? Die sutlaç heb ik namelijk vaak in Turkije gegeten en wil ik zelf ook zo graag maken :slight_smile:

alvast bedankt! xx