Recept: Banana Cream Pie

BANANA CREAM PIE

150 gr suiker
40 gr bloem
2 gr zout
275 ml melk
200 ml crème fraiche
3 eidooiers
30 gr boter (in stukjes)
6 ml vanille extract
kant en klare lap deeg (kruimel of zandtaart)
4-5 bananen (in schijfjes)
50 gr gehakte walnoten
geraspte chocolade

Oven voorverwarmen op 180˚. Deeg in ingevette vorm 15 minuten blind bakken (met steunvulling) en daarna nog eens 10 minuten zonder vulling.
De dooiers met een beetje van de melk mengen. In steelpan de suiker mengen met zout, bloem, melk en crème fraiche. Goed roeren. Verwarmen tot het geheel dikker wordt. Dan de dooiers toevoegen met de boter en het vanille extract. Goed roeren.
Bananen over de bodem verdelen. Gehakte walnoten erover. Pudding erover en in 30-35 minuten bakken. Laten afkoelen en geraspte chocolade erover.