Waar gegeten wordt, wordt ook gedronken…en wat natuurlijk niet kan ontbreken is Raki.
Wat is Rakı precies?
Rakı is een Turkse alcoholische drank wat smaakt naar anijs. Het heeft een alcoholpercentage van 45% en wordt veelal met water aangelengd. Daarnaast wordt er meestal ook een glas water bijgezet waaraan genipt wordt na elke slok. Tevens is het ook de gewoonte om bij deze drank te eten en dan moet je vooral denken aan de mezes.
Bij vis wordt het ook vaak gedronken.
Ik vind het erg lekker, maar drink het met mate en eet er inderdaad bij, want het is heftig.
Vaak kwam ik voor zaken in Ankara,de klant ontving je met een turkse avond(niet die jullie niet als toerist kennen),
Een avond onder mannen,ieder een half liter flesje Raki en veel groenvoer,wortels,augurk,kaas,enz.
Het zijn zalen vol rook en een zangeres met achtergrond muziek.
De verhouding in drinken en eten is dan heel belangrijk om niet dronken te worden,is me gelukkig altijd gelukt.
Mij is gezegd dat Raki eigenlijk meestal wordt gegeten met Kofte en Vis. Je kan beter een goede basis hebben in je maag dan met een lage maag drinken want anders ben je binnen een mum van tijd dronken.
Ik drink het altijd in combinatie met veel en vet eten, maar wordt er wel een beetje tipsie van.