Proost!

(origineel bericht op be-more.nl)

Proost!

Lieve allemaal,

De krekels maken een lawaai van jawelste. Blinkende sterren in de lucht. Uitzicht op alle lichtjes in het township. Voor me op tafel een glas Zuid Afrikaanse rose en een klein knabbeltje. We zitten met z’n tweetjes in onze tuin en genieten van de heerlijke avond. We praten zachtjes om de kinderen niet wakker te maken en we nemen de afgelopen week nog even door.

We zijn druk bezig geweest om een voliere te bouwen. Dit stond al heel lang op het wensenlijstje van Ros, maar het kwam er nooit van. Nu is het gewoon geregeld. Maandag stond er nog niets en nu fladderen er 4 parkietjes in rond. De bedoeling is dat er veel meer in komen. En met de nodige jarige kinderen in het vooruitzicht moet dat wel goed komen. Ze hebben allemaal de handelsgeest van hun broer afgekeken, ze willen allemaal parkieten kopen van hun verjaardagsgeld…

Afgelopen donderdag zijn we samen naar het Department of Home Affairs in Durban geweest voor onze verblijfsvergunning. Het hele dossier was inmiddels zo dik dat het niet meer in één map pastte. We gingen een beetje met knikkende knietjes naar binnen. Vast van overtuigd dat we een onzinnig formuliertje vergeten zouden zijn. Maar nee, het was allemaal in orde. De aanvraag is geaccepteerd en nu kan het grote wachten beginnen. Volgens het formulier dat we als bewijs van aanvraag meekregen, moet de aanvraag binnen 30 dagen zijn geregeld. Maar ja, het blijft Afrika. Volgens de dame die ons hielp kan het wel een maand of 6 duren. Rustig blijven, blijven ademhalen en blijven genieten van dit mooie land, was haar advies. Dus dat doen we dan maar…

En om dat in de praktijk te brengen zijn we er zaterdag maar weer eens een dagje op uit getrokken. Heerlijk in ons autootje. Muziekje aan, raampjes open en langs de kust naar het zuiden gereden. Lekker ontbijtje in Scottburgh met uitzicht op zee. Beetje geslenterd over een rommelmarkt en een beetje gewinkeld. En natuurlijk even lekker langs de zee gewandeld…Het was een heerlijke zonovergoten dag.

Het blijft een bijzonder gevoel. Gewoon aan de andere kant van de aardbol te wonen en te leven. Waar het leven aan de ene kant exact hetzelfde is als in Nederland. Maar aan de andere kant ook zo volstrekt anders is. Waar je gewoon eind oktober om 10 uur 's avond in je tuin kunt zitten.Omdat het lente is. We genieten ervan. En schenken onszelf nog een glaasje in… Proost!

We wensen jullie een fijne week,

Knuf P&Y

(origineel bericht op be-more.nl)