Projecten op Bali

In juni brengen wij een bezoek aan Indonesie.
Na een deel van Sumatra en Java te hebben gezien eindigen we onze reis met 5 dagen op Bali.
In die dagen zouden we heel graag een project bezoeken waar bijv. weeskinderen of kinderen waarvoor de ouders zelf niet kunnen zorgen verblijven en in staat worden gesteld te werken aan een betere toekomst, bijv. door het bieden van onderwijs.
Het doel van ons bezoek is om te kijken of wij iets kunnen/willen bijdragen aan dat project. Dit zou in eerste instantie een bijdrage zijn op financieel of materialitisch gebied maar wie weet wat er verder nog van kan komen. Natuurlijk kun je via Internet ook naar zulke projecten zoeken maar misschien is er hier iemand die een project kent waar onze hulp gewenst is.
Ik ben benieuwd naar de reacties.

Zouden de meest vertroetelde weeskinderen niet op Bali wonen ? Veel westerlingen willen daar hun schuldgevoel afkopen, er staat hier zelfs ergens een advertentie van een stichting die “gezellige dagen” in gezelschap van de weesjes organiseert. Waarom niet op Sumatra, dat ontvangt slechts een fractie van de gulle gevers die er het hele jaar door op Bali komen.

Je hebt helemaal gelijk als je zegt dat er op Sumatra maar ook op Java ook dringend hulp nodig is. Daar sluiten we ook zeker onze ogen niet voor!

Dat er door toeristen en zich schuldig voelende westerlingen meer aandacht/geld beschikbaar gesteld wordt voor kinderen van Bali dan elders zou goed kunnen. Daarom willen we ook graag met eigen ogen zo’n project bekijken. Vandaar ook dat ik schrijf dat het doel van ons bezoek is om te kijken of wij iets kunnen/willen bijdragen aan dat project.

Kijk eens op de site van stichting Wins. (www.stichtingwins.nl) Een schooltje waar aan weeskinderen, half-wezen en kinderen van extreem arme ouders les gegeven word. 's Ochtends gaan de kinderen naar de Balinese school en 's middags wordt hier lesgegeven. Onder andere Engelse les, seksuele voorlichting, drama les, tekenen, dansles en meer. De organisatie zorgt ook voor individuele sponsors voor de kinderen. De school staat in Bedulu, 10 minuten van Ubud, aan Jalan Yeh Puluh.

Veel plezier met de vakantie!

Bedankt Marit,
We zullen er gaan kijken.