Porto-Lissabon: tussenstop

Samen met een vriendin ga ik begin augustus een weekje naar Portugal. We zouden eerst twee dagen Porto willen bezoeken en afsluiten met drie dagen Lissabon. Deze afstand zouden we willen afleggen met de trein.

Het leek ons wel leuk om tussen de twee citytripjes ter ontspanning ook enkele dagen in een kuststadje te verblijven. Heeft iemand hier tips voor ons? Deze bestemming zou dus ook wel bereikbaar moeten zijn per trein.

Alvast bedankt!

Hallo,

Cascais is zo’n beetje het prototype van wat je zoekt, ten westen van Lissabon aan de monding van de Taag. Voor de rest lijken, de kaart bekijkend, Aveiro en Figeuira da Foz kandidaten maar daarvan weten we veel minder.

Sukses,

<Erik> & [Sandya]

Een andere echte aanrader is om vanuit Porto een auto te huren en richting de Douro Vallei te rijden. Hier beland je midden in de portstreek, het is werkelijk een prachtige omgeving. Als je de route neemt langs de rivier vanuit Porto is het rijden ook alles behalve saai. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om nog 1 nacht te overnachten in een deze streek en de volgende dag met een kleine omweg weer terug te gaan. Op dezesite vindt je (als je wat naar beneden scrollt) een mooie route maar er zijn er nog veel meer te vinden (zo staat er in de capitool gids van portugal ook eentje).
Als je jezelf verder al wat voor wilt bereiden op de stedentrips in Portoen Lissabonvind ik deze site erg handig!

Succes en alvast een fijne reis!