Planning 4 maanden reizen door Azië

Hallo Allemaal,

In November 2014 ga ik 4 maanden reizen door Azië. Nu heb ik al wel een idee welke landen ik wil bezoeken maar heb totaal nog geen planning.
Ik wil mij dan ook totaal niet vasthouden aan een planning, maar misschien is het wel handig als ik globaal een route in mijn hoofd heb. Ik heb mijn ticket al geboekt naar Bangkok dus dat zal mijn begin en eindpunt zijn. De landen waar ik graag naar toe wil zijn: Thailand, Vietnam, Cambodja, Laos en de Filipijnen.

Het lijkt mij super leuk oud en nieuw te vieren bij de Fullmoon Party in Thailand, maar dat maakt de planning niet geheel gemakkelijk.
Natuurlijk is het lastig aan te geven wat ik wil zien maar omdat ik alleen ben wil ik wel naar Plekker waar ik voldoen mensen kan ontmoeten.
Zelf ben ik niet iemand die naar de toeristisch plekken wil zoals Phuket maar juist de avontuur opzoek naar het onwetende.

Ik hoop dat jullie mij misschien kunnen helpen met leuke tips.

Alvast bedankt voor jullie hulp.
Ps. Mocht je nog een reismaatje zoeken? Ik ben ook maar alleen dus misschien dat wij elkaar gezelschap kunnen houden

Hoi ,

Ik weet niet wanneer je gaat in november begin of eind …?
Maar stel dat je begin november gaat zou je van Bangkok naar Chiang Mai kunnen reizen (trein , bus of vliegtuig).
Na een paar dagen Chiang Mai door naar Chiang Rai en daar bij Chiang Khong de grens over naar Laos.
Dan in Laos van noord naar zuid , heb je denk ik aan 3 a 4 weken genoeg. (alles met bussen)
In Laos is The Loop rijden bij Thakhek echt te gek. ALs je bij Villa Thakhek of Thakhek travel lodge overnacht (ligt naast elkaar met dezelfde receptie) dan kom je daar altijd wel backpackers tegen die hem ook rijden. Iedereen die daar overnacht rijdt The loop of is er net van terug. Dit kost je wel 4 dagen.Trouwens iedereen kan het (ook als je nog nooit motor/scooter hebt gereden).
Van daaruit kun je nog door naar 4000 eilands , en dan terug naar Pakse.

Dan van Pakse terug naar Bangkok voor oud en nieuw en evt nog iets waar je naar toe wil in Thailand.

Na oud en nieuw naar Cambodja en daarna naar Vietnam.
Daar is het super om een tour met de easy riders te doen vanuit Dalat. http://dalat-easyriders.com/
En in Sapa een trekking met de Sapasisters. http://sapasisters.webs.com/
Ook op het Vietnam forum is veel info te vinden over Vietnam
Voor Vietnam zou ik 4 weken uit trekken en omdat je vanuit Cambodja komt van zuid naar noord doen.
Ik weet niet hoe de verbinding is naar de Filipijnen maar denk dat je dat vanuit Vietnam kunt doen en vanuit de Filipijnen terug naar Bangkok.

Het is maar een idee.

Goedkoop vliegen kun je met http://www.airasia.com/my/en/home.page?gclid=CKmSlMSHxb0CFQvHtAodqkYATA
of http://www.vietnamairlines.com/wps/portal/vn/welcome/
Home - NokAir

Verder rijden er overal bussen.
Wij boeken meestal via agoda zodra we wisten dat we naar de volgende stad gingen een dag van te voren.
Bijna altijd is via internet boeken goedkoper dan naar binnen lopen en een kamer nemen.

Wij zijn zowel in Laos als in Vietnam van noord naar zuid gereisd in 3 weken.
Van beide landen heb ik een reisverslag bijgehouden.
Misschien heb je er wat aan en doe je er ideeën op of kom je iets tegen waarvan je denkt daar hoef ik niet naar toe.
Het is te lezen op http://rob-ingrid.waarbenjij.nu/reisverslagen/455884/laos-van-noord-naar-zuid/1

Heel veel plezier met de voorbereidingen.
Groetjes Ingrid

OW ja in Thailand is dit misschien nog een idee http://www.treetopsjunglesafaris.com/packages.htm

Hoi Ingrid,

Super lief, zoveel informatie die je mij geeft:) Super fijn hier kan ik zeker wat mee!
Ik ga je reisverslag zeker lezen! Hier kan ik zeker veel van leren en gebruiken in mijn reis. ik vertrek 13 november dus ik heb 1.5 maand om naar het noorden te reizen en dan door te gaan naar laos. Ik heb even snel gekeken naar the loop, kende het nog niet maar ziet erg mooi uit. Super stoer en heerlijk op deze manier het land te verkennen! Heb je nog meer van deze avontuurlijke tips:) Waar en Wanneer heb je gereisd? Ben je alleen of samen gegaan? Zelf ben ik al wel eens in Thailand en Maleisië geweest, hier hebben wij wel alles in het hostel zelf geboekt. Ik hoef geen luxe als het maar schoon is:) Maar het is dus via de site nog goedkoper? In Thailand betaalde we voor een 2 pers kamer gemiddeld 10-, Ik ga even je reisverhalen lezen, helemaal leuk:)

Het lijkt me leuk contact te houden, alvast super bedankt!

Groetjes Veerle

Hoi Veerle,
Wij hebben met z’n 2 en gereisd. Mijn man en ik samen.
In 2012 eind oktober vertrokken voor ruim 3 weken naar Vietnam en 5 okt 2013 voor ruim 3 weken naar Laos.
In Thailand (behalve Bangkok) hebben wij geen reiservaring, maar zowel onze zoon (24) is daar in juli 2012 3 weken geweest , als onze dochter (23) is er in sept 2013 3 weken geweest. Vandaar die tip van die tree tops jungle safari , dat is 3 dagen en je slaapt in een boomhut. Daar is onze dochter geweest. Zelf zijn we half en eind 40. Omdat wij maar 3 weken gingen hebben we ook hotels geboekt en niet alles hostels. Hotels zijn meestal bij agoda ofzo goedkoper. Hostels denk ik niet. Hostels kun je zo binnen lopen, wij hebben er een paar gehad in Laos en die zaten op max 5 euro per kamer!! Sommige spik en span voor dat geld en andere niet. Dus ik zou zeggen neem een lakenzak mee wij hebben hem 2x gebruikt denk ik. Ik snap dat als je 4 maanden reist je liever naar hostels gaat. Wij probeerden meestal als we een hotel namen tot max 30 euro voor ons 2en te gaan per kamer.
Als je 13 november vertrekt heb je ruim de tijd om van Bangkok naar Chiang Mai via Chiang Rai naar Laos te gaan. In Chiang Rai is het wel mooi om naar de witte tempel te gaan ( ff google en afbeeldingen kijken), wij zijn er niet geweest vanwege tijdgebrek maar hij is wel uniek.
The Loop zou ik niet alleen gaan rijden maar bij de travel lodge in Thakhek zijn altijd wel backpackers waar je je bij aan kunt sluiten. Mocht je van daaruit niet meer zuidelijker willen reizen kun je ook bij Thakhek de grens over naar Thailand terug. En anders kun je nog door naar 4000 eilands en Pakse en dan terug naar Thailand voor de fullmoon party.
De tip van de sapasiters en easyriders is wel wat duurder maar dat was een geweldige ervaring. Op die site’s kun je ook ervaringen van andere reizigers lezen dit met ze op pad zijn geweest.
En houd er rekening mee dat je in Laos niet tot 's avonds laat op een terras kunt zitten of uit kunt gaan. Dat is er niet , er schijnt ook een avondklok te zijn en alles gaat rond 10 uur dicht. Dus als je net lekker met een clubje backpackers ergens zit gaan ze dicht. In Vietnam was dit niet.
Als e nog tips te binnen schieten hoor je het nog van me, als je vragen hebt stel ze maar misschien kan ik je helpen.

Veel plezier met de voorbereiding!!

Groetjes Ingrid.

http://www.elephantvillage-laos.com/ is het super mooi en ze zijn goed voor de dieren.
Je hebt in de buurt van Chiang Mai ook een olifanten opvang waar je ze van een afstand of van dichtbij kunt zien en wassen (met emmers water).
Volgens mij is dat deze http://www.elephantnaturepark.org/

Groetjes Ingrid.

Hoi Veerle, Als je met oud en nieuw naar de full moon party wilt op Kho Phangan dan moet je echt van te voren boeken. Wij (mijn man en ik) komen daar al zeven jaar en hebben daar vrienden. Het veranderd snel en niet allemaal ten goede, helaas. Nu zijn er al veel boekingen voor oud en nieuw dus wacht niet te lang als je zeker wilt zijn en probeer dan rechtstreeks (via internet) bij een resort te boeken. Het gebeurt nog wel eens dat boekingskantoren overboekingen doen. Het feest op zich (wij gaan de laatste twee jaar niet meer) is geweldig. Wel koppie erbij houden, geen slok van een ander nemen en geen glas "even"neerzetten. Verder…feest, dans en heel veel plezier.