Perth en Sydney

Hey Allen,

Ik wil graag in mei een week naar Perth. kunnen jullie mij iets vertellen of dit genoeg is en wat je allemaal kun doen. alle tips zijn welkom.
Na die week wil ik graag vliegen naar Sydney. hoeveel dagen heb je nodig om de meeste toeristiche plekken te bezoeken en kan dit zonder auto. ook hier zijn alle tips welkom.

Alvast bedankt.

Groetjes Petra

Kings Park annex botanische tuin is de moeite waard, Perth is gewoon een gezellige stad. Je komt er makkelijk rond in de gratis CAT (Central Area Transport) bussen die verschillende routes door de binnenstad rijden. Transperth Timetables
Een zelfde systeem is er in Fremantle http://www.fremantle.wa.gov.au/sustainability/CAT_bus en als je in Perth bent mag je Fremantle met zijn Cappuchino Strip. Een van de gezelligste steden van Australië. Je kunt er over de Swan River heen, leuke tocht. In Fremantle zijn het Maritiem Museum en de Old Goal (gevangenis) leuke excursies, maar ook de verschillende overdekte markten waaronder de E-Shed Market.
Ook zou je vanuit Fremantle een dagtocht naar Rottnest Island kunnen maken om er de quokka’s te zien.

Wat Sydney betreft zijn er uiteraard het Opera House, Botanic Garden, Chinese Garden, Skyrail, Bondi Beach, Sydney Aquarium, Kings Cross (voor 's avonds), Sydney Bridge, Circular Quay en evt een dagtrip naar de Blue Mountains. Voor een week, en hoofdzakelijk in de stad, koop je het best een Sydney pass voor 3, 5 of 7 dagen: http://www.sydneyontheweb.com/essential_info/sydney_pass.shtml