Oost Canada 3 weken

>>>Wij gaan in mei 3 weken naar Oost Canada. Camper ophalen en retour brengen in Toronto. We willen graag de steden Montreal Quebec en Ottawa bezoeken de Niagara Falls en de natuurparken ALgonquin, Killarney, Manitouli Island, en Bruce Penninsula. Wie heeft er tips hoe we dit rondje het beste kunnen rijden. Eerst de steden en dan de parken of andersom? Andere tips voor de route zijn ook welkom

In mei kan nog van alles gebeuren met het weer. Op zich is de sneeuw wel gesmolten (zeker zoals het er nu uitziet), maar het kan soms nog fris zijn. Ik denk dat je het beste op de laatste weerberichten af kan gaan en afhankelijk van de voorspellingen een route kiezen. Dus van te voren al twee plannen klaar hebben liggen.

Als extra tip: op ca. 3-4 uur rijden van Québec ligt Tadoussac. Midden in de Charlevoix (prachtig gebied) en vanaf daar kun je walvisexcursies doen. In mei zijn er, geloof ik, al behoorlijk wat te zien.
In Montréal niet te veel tijd inplannen, in mei zijn de festivals nog niet begonnen, dus is er niet gek veel te doen. Gewoon wat rondlopen, site-seeing, alle highlights langs en weer door. :wink: