nachttrein yoghakarta naar malanag?

Halo,

Iemand ervaring met een nachttrein van yoghakarta naar malang ?? welke trein zou ik het best moeten nemen? de malabar 92 train of mutiara selatan 112 train? het gaat hier om de business cclasse

Hoi zekki,

Het grootste verschil tussen die twee treinen is de route. De Mutiara Selatan gaat van Jogjakarta in noordoostelijke richting tot Surabaya en keert dan om richting Malang. De Malabar neemt tot aan Kertosono dezelfde route, maar gaat vanaf daar verder over de zuidelijke route via Kediri tot Malang. Volgens de dienstregeling is de Malabar ongeveer een uur sneller (7 uur i.p.v. 8 uur), en dat komt vooral doordat de Mutiara Selatan bijna een uur stilstaat in Surabaya.

Afhankelijk van wanneer je boekt zijn trouwens de prijsverschillen tussen ‘bisnis’-klasse en de meest luxe ‘eksekutif’-klasse niet groot. Als je ook open staat voor eksekutif-klasse heb je ook nog de mogelijkheid van de trein Malioboro Ekspres (96). Dit is ook een nachttrein via de zuidelijke Kediri-route die er 7 uur over doet, maar eerder in de nacht: vertrek uit Jogja om 20:45 en aankomst in Malang om 3:49.

edit: Oh wacht voor eksekutif zijn er nog meer opties. De Bima (44) via de Surabaya-route (Jogja 00:52 - Malang 8:15) en de Gajayana (42) via de Kediri-route (Jogja 2:00 - Malang 9:06).

Groeten,

Erwin