Bereidingstijd:30-60 minuten
**Aantal personen:**4
Keuken:Bulgaars
**Smaak:**Anders
Techniek:N.v.t.
**Soort gerecht:**Anders
Omschrijving
Omelet met paprika, tomaten en schapekaas.
Ingrediënten
- 500 g rode, gele en groene paprikas
- 500 g vleestomaten
- 1 grote ui
- 2 eetl. olijfolie
- zout en versgemalen zwarte peper
- 15 g peterselie
- 200 g zachte schapenkaas
- 3 zeer verse eieren
Bereidingswijze
- Halveer de paprikas in de lengte en verwijder de steelaanzet, het zaad en de zaadlijsten. Was ze, snijd in vieren en vervolgens in reepjes.
- Dompel de tomaten in kokend water, ontvel ze, verwijder de pitjes en kroontjes en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
- Pel de ui en hak hem fijn. Verhit de olie in een pan en fruit er op een matig vuur de ui in aan.
- Voeg de paprikas en tomaten toe, strooi er zout en peper over en laat op een laag vuur circa 6 minuten met het deksel op de pan smoren.
- Was intussen de peterselie, schud het bosje droog, pluk er de blaadjes af, hak ze fijn en meng door de groenten. Druk de schapenkaas met een vork fijn en klop de eieren los.
- Voeg kaas en eieren aan de groenten toe en laat de eieren op een laag vuur in 1 tot 2 minuten stollen. Strooi er zonodig nog wat zout en peper over en dien op met witbrood.
Serveertips
- Dit groentegerecht is koud ook heel lekker en smaakt heel goed bij gegrild vlees.
- Naar wens kunt u er nog 100 g ontpitte olijven aan toevoegen.